Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!


Írta:

Elk. idő: 100
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Zöldborsós csirkemáj
Csirkemell - Zöldborsós csirkemáj

1. A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. 2. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. 3. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéred...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Rozé kacsamell édesburgonyával, almasalátával
Rozé kacsamell édesburgonyával, almasalátával

A kacsamellekről töröld le az esetleges nedvességet. Ezután a bőrös részüket (csak a zsírréteget) irdald be. Egy felforrósított sütőedényben, 1 evőkanál kacsazsíron, nagyon mérsék...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Zöldborsós csirkeragu
Zöldborsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk,majd egy tányérra kiszedjük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk