50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
A csirkemellfilét felkockázzuk, és fűszerezzük sóval,borssal,kevés fokhagymával. A felkockázott húsra 1 pohár tejfölt - 2dl - öntünk. Teszünk hozzá petrezselymet,reszelt sajtot, 1...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz olajjal kikent jénaiba tesszük a tisztított, fűszerekkel bedörzsölt husit. Köré-mellé helyezzük a brokkolit és a csíkozott paprikát. Rálocsoljuk a tejszínt, fóliával letakarju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk, majd megmossuk és felkockázzuk a krumplit. Feltesszük főni sós vízben. Leszeleteljük a lila káposztát. Kevés olajon a porcukrot karamellizáljuk és rátesszük a káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit jó alaposan keverd össze (ha nincs sumacod, elhagyhatod, de vele sokkal jobb). A csirkecombokat tedd egy simítózáras nylon zacskóba. Én a bőrét leszoktam szedn...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes