1 l víz
25 dkg cukor
2 vaniliás cukor
16 dkg laty klas ( 4 csomag)
8 tojás fehérje
8 dcl vizet és a cukor felét felforraljuk, a 2 dcl vízben elkeverjük a krémport és a vaniliás cukrot és beleüntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen belekeverjük a cukrorral felvert tojás fehérjét.
A lisztbe elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukros tejbe felfuttatot élesztöt, és összegyúrjuk A tojásfehérjét a cukorral gőz felett habosra keverjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz epret megmossuk, és 35 dkg-t kis darabokra vágunk. A maradékot félrerakjuk. A vanília rudat hosszában felvágjuk és kikaparjuk a belsejét. A mascarpone-t, joghurtot, vaníliát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. Egy normálméretű tepsit sütőpapírral bélelünk és a kekszes masszát egyenletes vastagságban belenyomkodjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 25 cm átmérőjű formát berakunk a sütőbe, és hagyjuk jól átforrósodni. A tésztához a vajat a sóval és a cukrokkal krémesre kikeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű