50 dkg túró
6 db tojás
1 pohár (2 dl) tejföl
8 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
mazsola
porcukor
- A hozzávalókat a fenti sorrendben a mazsola kivételével géppel jól összekeverem.
- A masszához hozzáadom a mazsolát - vagy kihagyom, ez attól függ, hogy jönnek-e vendégek, akik nem szeretik a mazsolát.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.
- Ha langyosra hűl, felszeletelem, és porcukrot szórok a tetejére.
Az epernek a felét turmixoljuk össze. A másik felét tegyük félre a díszítéshez. A tejfölt keverjük ki a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a pépesítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozd össze egy tálban a lisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a mákot. Egy másik edényben keverd ki a cukrot a tojással. A száraz anyagokat óvatosan dolgoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-felső sütésnél 180 fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 160 fokra). Az étbevonót durvára vágjuk. A lisztet, kakaót, mandulát, sütőport, cukrot és a vaníliáscukrot öss...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű