Citromszörp recept
Hozzávalók 25 dl-hez:
2 l víz
2 kg cukor
2 citrom
2 nagy marék citromfű
5 dkg citromsav
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, főzés:10 perc
Elkészítés:
A citromfüvet mosd meg alaposan, és tedd egy nagy edénybe. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a cukrot. A citromot mosd meg, dörzsöld meg kicsit, és karikázd fel. Szórd hozzá a citromsavat, és az egész elegyet kezdd melegíteni. Forrástól számítva tíz percig főzd, és többször kevergesd meg.
Közben sterilizáld az üvegeket. A kupakokkal együtt mosd el mosószeres meleg vízben, majd öblítsd és csepegtesd le. Állítsd egy tepsibe, és tedd 130-150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül tíz percre. Ha az üvegek megszáradnak, kikapcsolhatod a sütőt. Szedd a szörpöt a forró üvegekbe, jól zárd le. Állítsd fejtetőre, majd mehetnek plédek közé a száraz dunsztba. Várd meg, amíg kihűlnek, és viszonylag hűvös helyen tárold őke
A friss, karakteres citromszörpnél kellemesebb italt nyáron nehéz találni. Hígíthatod simán vízzel, szódával, készíthetsz belőle limonádét, ízesítheted vele a teát, de akár még sütéshez is jól jöhet, és koktélokat is ízesíthetsz vele. Ráadásul tökéletes gasztroajándék. Elég néhány korty belőle ahhoz, hogy rászokj.
Turmixban jól összekeverjük a hozzávalókat, és rögtön hűtőbe helyezzük 10-15 percre.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackokat felkockázzuk, egy tálban a málnával összeforgatjuk, rácsavarjuk egy citrom levét és ráöntjük a fehérbort. Jégbe hűtjük és tálaláskor felengedjük szódával vagy aká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű