1 kg paradicsom, héja és mag nékül
1 piros paprika, megmosva, megtisztítva, kis darabokra vágva
0,5 uborka, hámozott, magozott és darabokra vágva
2 fej vöröshagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, durvára vágott
40 g mandula
1 chilli
A tengeri só a malom
cukor
1 citrom, leve
fekete bors
50g vaj pirítós kéreg nélküli
2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
Paradicsom, paprika, uborka, hagyma, fokhagyma keverjük mandula és chili. Szezon tengeri sóval, cukorral, citromlével, borssal. betölt a hűtőszekrényben egy éjszakán át. A következő napon, keverjük össze a zöldségeket a kapott levet egy élelmiszer-feldolgozó, hígítjuk egy kevés jéghideg vízzel. A pirítóst balzsamecettel és olívaolajjal ázni, és keverjük lassan kötelező.
Tápérték információ adagonként
körülbelül 314 kcal / 1425 kJ , 8 g fehérje , 22 g zsír , 24 g szénhidrát
A csíkokra fölszeletelt baconszalonnát 3 evőkanál étolajon megpirítjuk, egy tányéra kiszedjük. Meghámozzuk a burgonyát, és közepes kockákra vágjuk föl. A póréhagymát is vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt....
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű◾️A margarint felolvasztjuk majd hozzáadjuk a lisztet, a sajtokat és a fűszereket. ◾️Fokozatosan felöntjük 1-1,5 l vízzel és hozzáadjuk a leveskockát. ◾️Felforraljuk, hozzáöntj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA füstölt tarját egyben, fedő alatt odateszem főni, annyi vízben, hogy jól ellepje. Nem sózom meg, mert a füstölt hús sós. Amikor már belemegy a villa, beleteszem az előző este beá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű