Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gazpacho andaluz leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1 kg paradicsom, héja és mag nékül
1 piros paprika, megmosva, megtisztítva, kis darabokra vágva
0,5 uborka, hámozott, magozott és darabokra vágva
2 fej vöröshagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, durvára vágott
40 g mandula
1 chilli
A tengeri só a malom
cukor
1 citrom, leve
fekete bors
50g vaj pirítós kéreg nélküli
2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


Paradicsom, paprika, uborka, hagyma, fokhagyma keverjük mandula és chili. Szezon tengeri sóval, cukorral, citromlével, borssal. betölt a hűtőszekrényben egy éjszakán át. A következő napon, keverjük össze a zöldségeket a kapott levet egy élelmiszer-feldolgozó, hígítjuk egy kevés jéghideg vízzel. A pirítóst balzsamecettel és olívaolajjal ázni, és keverjük lassan kötelező.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték információ adagonként

körülbelül 314 kcal / 1425 kJ , 8 g fehérje , 22 g zsír , 24 g szénhidrát

Gazpacho andaluz leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű cseh fokhagymaleves
Egyszerű cseh fokhagymaleves

1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot, pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott burgonyát. 2. Pároljuk pár pillana...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
gulyás leves
gulyás leves

A húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk. Ráhint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tejszínes raguleves
Tejszínes raguleves

A kicsontozott husokat apró kockára vágjuk. Egy nagyobb fazékba felforrósítjuk a zsírt és megpirítjuk benne a húst. Közben a megtisztított zöldségeket apró kockára vágjuk és a zöl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
ORJALEVES A disznótorok elmaradhatatlan fogása.
ORJALEVES A disznótorok elmaradhatatlan fogása.

Elkészítés: A csontokat megmostad engedd fel vízzel, hogy ellepje, forrald fel és önts le róla. Egy újabb öblítés és most már a végleges főzővízzel való felengedés, sózás követk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk