menu

Családireceptkönyv.hu

Gazpacho andaluz leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1 kg paradicsom, héja és mag nékül
1 piros paprika, megmosva, megtisztítva, kis darabokra vágva
0,5 uborka, hámozott, magozott és darabokra vágva
2 fej vöröshagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, durvára vágott
40 g mandula
1 chilli
A tengeri só a malom
cukor
1 citrom, leve
fekete bors
50g vaj pirítós kéreg nélküli
2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


Paradicsom, paprika, uborka, hagyma, fokhagyma keverjük mandula és chili. Szezon tengeri sóval, cukorral, citromlével, borssal. betölt a hűtőszekrényben egy éjszakán át. A következő napon, keverjük össze a zöldségeket a kapott levet egy élelmiszer-feldolgozó, hígítjuk egy kevés jéghideg vízzel. A pirítóst balzsamecettel és olívaolajjal ázni, és keverjük lassan kötelező.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték információ adagonként

körülbelül 314 kcal / 1425 kJ , 8 g fehérje , 22 g zsír , 24 g szénhidrát

Gazpacho andaluz leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
 pikáns sütőtök krémleves
pikáns sütőtök krémleves

A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük. A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel. Mikor már üvegesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Sárgarépa-krémleves
Sárgarépa-krémleves

A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba dobjuk bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süssük egy-két percig egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zeller krémleves
Zeller krémleves

A zellert és a kruplit megfőzzük ételízesítős vízben. Ha megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk, tejszínnel (növényi is lehet) vagy tejföllel sűrítjük, a végén fűszerezzük fehérbors...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

A darált húst, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, megsózom, és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható legyen. A zöldségeket felkarikázom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk