1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg tészta (lebbencs)
1 közepes db tv paprika
1 nagy db paradicsom
2 közepes szár halványító zeller (vagy gumós zeller zöldje)
1 db burgonya (nagyobb)
1 tk só
1 kk bors
1 teáskanál fűszerpaprika
1 közepes db hegyes erős paprika (opcionális)
1.5 l víz
A hagymát és a szalonnát megpirítjuk, majd rátesszük a tésztát, és addig pirítjuk, míg egy kicsit megbarnul. Ekkor pirospaprikát teszünk rá, és felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Ha felforrt, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, krumplit, zellerzöldjét, majd készre főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompüréve...
Elkészítési idő:Olajon megfuttatjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a babot. Kevergetjük, pirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel és őrölt paprikával /staubolás/. Összekeverjük, majd felöntjük vízz...
Elkészítési idő: 2 óraA lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni tesszük, mer...
Elkészítési idő: