1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg tészta (lebbencs)
1 közepes db tv paprika
1 nagy db paradicsom
2 közepes szár halványító zeller (vagy gumós zeller zöldje)
1 db burgonya (nagyobb)
1 tk só
1 kk bors
1 teáskanál fűszerpaprika
1 közepes db hegyes erős paprika (opcionális)
1.5 l víz
A hagymát és a szalonnát megpirítjuk, majd rátesszük a tésztát, és addig pirítjuk, míg egy kicsit megbarnul. Ekkor pirospaprikát teszünk rá, és felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Ha felforrt, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, krumplit, zellerzöldjét, majd készre főzzük.
A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát , sózzuk és elkezdjük dinsztelni ( a dins...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk a leveskockával. A csirkemell filét felcsíkozzuk és hagymát felaprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és rátesszük a csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű