menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves galuskával


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


300 g leves zöldség
1,5 hagyma
1/2 kg sertés vagy marha hús
4 evőkanál napraforgóolaj
75 ml vörösbor, Dornfelder
1,75-2,25 l húsleves

bors
1 teáskanál paprika, édes és csábító
1 babérlevél
1 sárga, zöld és piros paprika (ezek mindegyike 200 g)
2.5 tekercs
150ml tej
1 evőkanál vaj
00:25 pot petrezselyem, sima
1 tojás
Muskatwürzer
30 g zsemlemorzsa
100 g tejföl

Elkészítés:


Tiszta vagy héja leves zöldségek és durvára vágjuk. 1 hagyma héja és vágjuk. Mossuk marhahús leves hús, pat száraz, mentes minden ín és a kocka. megsütjük részletekben forró napraforgóolaj élesen, kilép. Pirított hagyma leves zöldség és a főzés zsír.

Flesh elismerni újra. Vörösbor és 1,5 liter húsleves Pour, sózzuk, bors, paprika, babérlevél, és főzzük 90 percig, fedett, időnként megkeverve, és ha szükséges, adjunk hozzá húslevest. Paprika tiszta, durvára vágjuk. A soupe, további 30 percig, amíg puha főtt.

Közben vágjuk a gombócot kenyeret vékony szeletekre. Tej hő, öntsük át a kenyér szeleteket és hagyjuk kihűlni. Peel Mások fél hagyma, szelet, pirított üveges forró vajban. összeszedi, és finomra vágjuk petrezselyem. Tojással, hagymával és kenyeret mix, só, bors és szerecsendió. Add zsemlemorzsa, ha a tömeg túl puha. képeznek mintegy 20 kis gombócokat belőle, főzzük 5-7 percig bő, forrásban lévő, nem forrásban lévő sós vízben, bekapcsolás után.

Ízlés, add lecsepegtetett gombócokat, és tálaljuk 1 massza tejföl.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték információ adagonként

körülbelül 548 kcal / 2296 kJ , 45 g fehérje , 26 g zsír , 23 g szénhidrát

Gulyásleves galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Parasztos Cordon Bleu
Karaj - Parasztos Cordon Bleu

1. Sertéskarajból nyitott szeleteléssel szelünk ( tehát így dupla szelet lesz egyben ), ezt jól kiklopfoljuk és töltjük a húst baconszalonnával, lila hagymával és füstölt sajttal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes gombás sült
Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Tejszínes gombás sült

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Budai töltött karaj
Karaj - Budai töltött karaj

1. 1 kg karaj kicsontozva, majd hosszú hegyes késsel közepébe nyílást vágunk. 2. A kemény tojásokat összedaraboljuk, az újhagymát kevés olajon megpároljuk és hozzákeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: ani44
Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan
Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan

A húst kis darabokra aprítom. A hagymát karikára vágom, és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik. Öntök alá kev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk