menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves galuskával


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


300 g leves zöldség
1,5 hagyma
1/2 kg sertés vagy marha hús
4 evőkanál napraforgóolaj
75 ml vörösbor, Dornfelder
1,75-2,25 l húsleves

bors
1 teáskanál paprika, édes és csábító
1 babérlevél
1 sárga, zöld és piros paprika (ezek mindegyike 200 g)
2.5 tekercs
150ml tej
1 evőkanál vaj
00:25 pot petrezselyem, sima
1 tojás
Muskatwürzer
30 g zsemlemorzsa
100 g tejföl

Elkészítés:


Tiszta vagy héja leves zöldségek és durvára vágjuk. 1 hagyma héja és vágjuk. Mossuk marhahús leves hús, pat száraz, mentes minden ín és a kocka. megsütjük részletekben forró napraforgóolaj élesen, kilép. Pirított hagyma leves zöldség és a főzés zsír.

Flesh elismerni újra. Vörösbor és 1,5 liter húsleves Pour, sózzuk, bors, paprika, babérlevél, és főzzük 90 percig, fedett, időnként megkeverve, és ha szükséges, adjunk hozzá húslevest. Paprika tiszta, durvára vágjuk. A soupe, további 30 percig, amíg puha főtt.

Közben vágjuk a gombócot kenyeret vékony szeletekre. Tej hő, öntsük át a kenyér szeleteket és hagyjuk kihűlni. Peel Mások fél hagyma, szelet, pirított üveges forró vajban. összeszedi, és finomra vágjuk petrezselyem. Tojással, hagymával és kenyeret mix, só, bors és szerecsendió. Add zsemlemorzsa, ha a tömeg túl puha. képeznek mintegy 20 kis gombócokat belőle, főzzük 5-7 percig bő, forrásban lévő, nem forrásban lévő sós vízben, bekapcsolás után.

Ízlés, add lecsepegtetett gombócokat, és tálaljuk 1 massza tejföl.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték információ adagonként

körülbelül 548 kcal / 2296 kJ , 45 g fehérje , 26 g zsír , 23 g szénhidrát

Gulyásleves galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Mézes-mustáros csülök
Mézes-mustáros csülök

A csülköt annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük és puhára főzzük. Miután kivettük a főzővízből, hagyjuk kicsepegni, majd te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajt
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajt

A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szűz - Bakonyi rőzse
Szűz - Bakonyi rőzse

1. A szűzpecsenyét tokánynak felvágom (tehát vékony csíkokra), a gombát negyedekre, a hagymát és a szalonnát nagy kockákra szabdalom. 2. A húst zsiradékon a fokhagymával, sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szaftos gombás sertéstarja
Szaftos gombás sertéstarja

A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk