menu

Családireceptkönyv.hu

Csáky mester bordája


Írta:

Elk. idő: 1,10 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


liszt,zsiradék,4 szelet kicsontozott vastag sertésborda vékonyra kiklopfolva,Töltelék....20 dkg lecsó,4 db tojás,10 dkg füstölt szalonna,

Elkészítés:


A töltelék elkészítése: A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készíts. Húzd le a tűzhelyről, és add hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergesd a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapsz. A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakj egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsd be, és tekerd fel a húst a töltelék körül. Spárgával rögzítsd a henger alakot, sózd, borsozd, és szórd meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsd barnára. Vedd ki a zsiradékból, távolítsd el a spárgákat. Készíts egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban párold puhára a tekercseket. Mire besűrűsödik a mártás, a hús is megpuhul. Köret: nokedli.

Csáky mester bordája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsvéti sonkapástétom
Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Húsvéti sonkapástétom

A sonkát apróra daraboljuk, és a felolvasztott vajat és zsírt hozzáöntve elkeverjük. A felsorolt fűszereket és ízesítőket szintén belekeverjük. Mikor mind együtt van, akkor a kézi...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Pinceborda
Pinceborda

Vékonyra kiverjük a tarjaszeleteket, és szétosztjuk rá a kolbászt. Mindegyikre egy-egy szalonnaszeletet fektetünk, erre hagymakarikákat rakunk, és egyenként összegöngyöljük. Hústűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós sült hús lábosban
Sós sült hús lábosban

Megsózzuk a húst, félre tesszük. Szálasra vágott hagymát elhelyezzük az üres lábasban. Egy másik serpenyőben nem túl kevés olajban megkapatjuk néhány másodpercig a húsok mindkét ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Fokhagymás oldalas rösztivel
Fokhagymás oldalas rösztivel

Az oldalast megmossuk, és a csontok között feldaraboljuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és bőven megborsozzuk. Öntsünk hozzá 2 dl vizet, és l...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk