menu

Családireceptkönyv.hu

Csáky mester bordája


Írta:

Elk. idő: 1,10 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


liszt,zsiradék,4 szelet kicsontozott vastag sertésborda vékonyra kiklopfolva,Töltelék....20 dkg lecsó,4 db tojás,10 dkg füstölt szalonna,

Elkészítés:


A töltelék elkészítése: A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készíts. Húzd le a tűzhelyről, és add hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergesd a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapsz. A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakj egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsd be, és tekerd fel a húst a töltelék körül. Spárgával rögzítsd a henger alakot, sózd, borsozd, és szórd meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsd barnára. Vedd ki a zsiradékból, távolítsd el a spárgákat. Készíts egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban párold puhára a tekercseket. Mire besűrűsödik a mártás, a hús is megpuhul. Köret: nokedli.

Csáky mester bordája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Vivien
Töltött hús
Töltött hús

Egy kis dagadót megmosunk, felvágjuk, besózzuk, majorannát, fokhagymát rakunk a tetejére. A töltelékhez kell 2 tojás, 2 doboz májkrém, fokhagymakrém, vöröshagymakrém, vízbe áztatot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéskocsonya recept
Sertéskocsonya recept

A kocsonyahúst mossuk meg. Ha szőrös, gázlángon perzseljük le, vagy borotváljuk meg. Főzhetjük kuktafazékban, vagy egyszerű fazékban. Ha kuktában főzzük, akkor a főzési idő kb. 2 ó...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parti zsemle
Parti zsemle

Tehát mindent összegyúrtam és 50 percet kelesztettem Kisodortam téglalap alakúra.A téglalap középvonalát jelöltem,s mint egy könyv lapjain, az egyik oldalon pohársegítségével kari...

Elkészítési idő: 1,20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Csikós Tokány
Csikós Tokány

A szalonnát apró kockára vágjuk és forró serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, majd egy szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk