Családireceptkönyv.hu

Fertődi tokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés comb
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál majoranna
só,törött bors ízlés szerint
1 kanál mustár
1 dl tejföl
1 mokkáskanál pirospaprika
kis étolaj

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk,a hagymát finomra vágjuk.
A hagymát megpároljuk kis olajon ,rádobjuk a csíkokra vágott húst, takaréklángon pároljuk fedő alatt,míg kiereszti a levét,akkor befűszerezzük a sóval,borssal,vegetával,majorannával.Ha szükséges párolás közben pótoljuk a vizet.Ha megpárolódott a hús,félrehúzzuk,beletesszük a pirospaprikát.Tejfölös habarást készítünk a mustárral,majd összekeverjük, összeforraljuk Galuskával vagy tésztával tálaljuk..A mustártól pikáns és egyedi íze lesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós sertéstarja
Omlós sertéstarja

A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk. A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket. Fr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Darált hús feltekerve sajttal majd rántva
Darált hús feltekerve sajttal majd rántva

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Borzas szelet
Borzas szelet

Elkészítés: A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal majd félreteszem kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Pecsenyeszaft
Pecsenyeszaft

1. Sütőedénybe 5 mm-nyi olajat öntünk, felforrósítjuk. Beletesszük a húst, hogy minden oldalát érje az olaj, és 5 perc alatt köröskörül átsütjük, hogy a pórusai bezáruljanak, majd...

Elkészítési idő: 2 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk