1 kg sertés comb
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál majoranna
só,törött bors ízlés szerint
1 kanál mustár
1 dl tejföl
1 mokkáskanál pirospaprika
kis étolaj
A húst csíkokra vágjuk,a hagymát finomra vágjuk.
A hagymát megpároljuk kis olajon ,rádobjuk a csíkokra vágott húst, takaréklángon pároljuk fedő alatt,míg kiereszti a levét,akkor befűszerezzük a sóval,borssal,vegetával,majorannával.Ha szükséges párolás közben pótoljuk a vizet.Ha megpárolódott a hús,félrehúzzuk,beletesszük a pirospaprikát.Tejfölös habarást készítünk a mustárral,majd összekeverjük, összeforraljuk Galuskával vagy tésztával tálaljuk..A mustártól pikáns és egyedi íze lesz
A sertéshúst vágjuk kockára, a csülköt daraboljuk, jól megmossuk. 2 fej hagymát tisztítsuk meg, apró kockákra vágjuk. Egy edényben hevítsük meg az olajat, és tegyük rá a hagymá...
Elkészítési idő: 2-2,5A darált hús, darált sonka keverékhez adunk 1 tojást, a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután gombócokat csinálunk belőle, bepanírozzuk, majd olaj...
Elkészítési idő:A karajt vékony szeletekre vágom és zsírozott tepsibe terítem. Teszek rá sót, őrölt borsot, majoránnát, ráöntöm a paradicsomlevet. Az egészet letakarom fóliával. Forró sütőben addi...
Elkészítési idő: 60 perc