Családireceptkönyv.hu

Hernyó kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
3 ek. olaj
2 dkg élesztő
Töltelék:
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt

Elkészítés:


A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, majd 8 egyforma darabba vágtam. Elég nagyok lettek, kisebbekhez 10 darabba is lehet osztani.
A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizzavágóval felvagdostam. Olyan lett, mint egy nagy mancs.
A felvágott részt reszelt sajttal beborítottam:
Ezután lentről feltekertem. Ügyelni kell rá, hogy a bevagdosott tészta vége a kifli alá kerüljön, különben szétnyílik sütés közben:
Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem őket, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt az ötletes formázást külföldi gasztro oldalakon láttam, talán először nála. Azóta persze sok hazai blogon is felbukkant már különböző tésztákkal, töltelékekkel. A hernyó kiflinek a kisfiam nevezte el.
Nagyon egyszerű és mutatós. Lehet sós és lehet édes változatban is készíteni. Az édeshez én kalácstésztát állítanék össze, és dió tölteléket kennék rá, méghozzá olyat, amiben a dió felvert tojásfehérjébe van forgatva.
Ez most egy egyszerű, gyors sós változat, a fiam által legjobban kedvelt sajtos-sonkás töltelékkel. A sonkára egy szelet füstölt sajtot tettem, a felvágott részre pedig reszelt sajtot, mert úgy gondoltam, jól fog mutatni ahogy a réseken kifolyik, majd pirosra sül a sajt

Hernyó kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Bólyi meggyes-túrós
Bólyi meggyes-túrós

Alaposan elkeverjük a liszteket, sütőport, cukrot, citromhéjat. A felét zsírozott, lisztezett tepsibe (22x36) szórjuk. Elosztjuk rajta a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot és a meg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
VENDÉGVÁRÓ SZELET
VENDÉGVÁRÓ SZELET

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható legyen. Ketté osztjuk és sütőpapíron vékonyra kisodorjuk kb. 27x35 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós - Piskóta tészta - OK
Kakaós - Piskóta tészta - OK

1. A tojássárgáját jól kikeverjük a Rámá-val, cukorral, majd a felvert tojásfehérjével. 2. Végül hozzáadjuk a lisztet. 3. Az egyik felébe kakaót keverünk. 4. Alulra a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta ízű kuglóf
Répatorta ízű kuglóf

Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra. Egy tálba öntsük bele a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat utána jól keverjük össze. A lisztet tegyük egy másik tálba és adj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk