menu

Családireceptkönyv.hu

Hernyó kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
3 ek. olaj
2 dkg élesztő
Töltelék:
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt

Elkészítés:


A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, majd 8 egyforma darabba vágtam. Elég nagyok lettek, kisebbekhez 10 darabba is lehet osztani.
A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizzavágóval felvagdostam. Olyan lett, mint egy nagy mancs.
A felvágott részt reszelt sajttal beborítottam:
Ezután lentről feltekertem. Ügyelni kell rá, hogy a bevagdosott tészta vége a kifli alá kerüljön, különben szétnyílik sütés közben:
Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem őket, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt az ötletes formázást külföldi gasztro oldalakon láttam, talán először nála. Azóta persze sok hazai blogon is felbukkant már különböző tésztákkal, töltelékekkel. A hernyó kiflinek a kisfiam nevezte el.
Nagyon egyszerű és mutatós. Lehet sós és lehet édes változatban is készíteni. Az édeshez én kalácstésztát állítanék össze, és dió tölteléket kennék rá, méghozzá olyat, amiben a dió felvert tojásfehérjébe van forgatva.
Ez most egy egyszerű, gyors sós változat, a fiam által legjobban kedvelt sajtos-sonkás töltelékkel. A sonkára egy szelet füstölt sajtot tettem, a felvágott részre pedig reszelt sajtot, mert úgy gondoltam, jól fog mutatni ahogy a réseken kifolyik, majd pirosra sül a sajt

Hernyó kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Almás méhkas
Almás - Almás méhkas

1. A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Ha a tésztánk nem állna össze, adhatunk hozzá kevés tejfölt. 2. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
MÁKOS GUBA .......újra gondolva
MÁKOS GUBA .......újra gondolva

a kifliket felszeljük........tojásokat kettéválasztjuk...a sárgáját 10 dkg cukorral kikeverjük ,beletesszük vaníliás cukrot,fahéjt és összekeverjük tejjel,,,a felszelt kifliket meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Ötperces túrós
Túrós - Ötperces túrós

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezután t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dinnyécske (sütés nélkül) (Rupáner)
Dinnyécske (sütés nélkül) (Rupáner)

1. A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk, majd a tésztát kétfelé vesszük. 2. A tészta egyik felébe piros, a másikba zöld ételszínezéket keverünk, annyit, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk