8 db csirkecomb és szárny (összesen)
1 tojás
2,5 dl tej
45 dkg liszt
2 teáskanál bors
3 teáskanál só
4 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál pirospaprika
olaj a sütéshez
A lisztbe kavarjuk a fűszereket. A tojást a tejbe keverjük és felverjük. A húsokat először tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük. Arra figyeljünk, hogy az olaj ellepje a húsokat!
Ha ropogósabban szereted, akkor miután lisztbe mártottad forgasd bele újra tojásba, majd zsemlemorzsába, de enélkül is fantasztikus!
Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepescsirkét darabokra vágom, a páchoz az összes hozzávalót egy tálba összekeverem. Belerakom a feldarabolt csirkét és egy napig be a hűtőbe. Másnap serpenyőbe rakom, 150 fokon 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelek úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverem....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, az egyik felükre 1-1 zsályalevelet fektetünk, és a másik felüket ráhajtjuk. A tetejükre is 1-1 zsályalevelet teszünk, és kissé rányomkodjuk....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz