menu

Családireceptkönyv.hu

Kifli tölcsér töltve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 csésze liszt
– fél csésze langyos tej
– 1 evőkanál tej
– 1 tojás
– 1,5 evőkanál cukor
– 1 evőkanál olaj
– 2 evőkanál olvasztott vaj
– 1,5 teáskanál szárított élesztő
– fél teáskanál só
– (a csésze 250 ml-es)

Elkészítés:


Gyúrd össze a hozzávalókat és egy tálban a szokásos módon keleszd meg. (Ha van kenyérsütő géped, abban a legegyszerűbb megdagasztani, keleszteni.)

Ezután formázz hengert a tésztából, vágd 5-7 részre (attól függően, mekkora tölcsér formára fogod feltekerni. A gombócokat letakarva hagy még 15 percig kelni, majd egy-egy adagot sodorj hosszú kígyóvá, enyhén lapítsd ki, és a kürtős kalácshoz hasonlóan az előre elkészített olajjal bekent (azért ne tocsogjon) kúpokra tekerd fel.
Kend be a felvert tojással. Sütés előtt ízlés szerint beleforgathatod szezámmagba, nagyobb szemű sóba, mákba, hogy díszesebb, ízletesebb legyen.

180 fokra előmelegített sütőben kb.15-18 perc alatt süsd aranybarnára. Mielőtt kivennéd belőle a „sámfát” hagyd állni pár percig. Ha már kihűlt, töltsd meg ízlésed szerint zöldséggel, sült hússal, sajtkrémmel, stb.

Kifli tölcsér töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szegedi vágott kifli
Szegedi vágott kifli

10 db 155gr-os lesz 90 dkg-ból

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A dagasztó tálba kimérem a kétféle lisztet, sót, olajat, tojást, joghurtot. Hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet és sima tésztává gyúrom kb. 5 perc alatt. Ezután deszkára hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres hússal töltött párna
Fűszeres hússal töltött párna

Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos vízben felfuttatjuk pár perc alatt. A liszteket elvegyítjük egy nagy tálban a sikérrel és a sóval, egy mélyedést simítunk a közepébe, és beleön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szegedi vágott (Nagy István)
Szegedi vágott (Nagy István)

Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük. A tésztát 8 db-ra vágjuk, megformazzuk, bevagjuk és 215 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk