Családireceptkönyv.hu

Kifli tölcsér töltve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 csésze liszt
– fél csésze langyos tej
– 1 evőkanál tej
– 1 tojás
– 1,5 evőkanál cukor
– 1 evőkanál olaj
– 2 evőkanál olvasztott vaj
– 1,5 teáskanál szárított élesztő
– fél teáskanál só
– (a csésze 250 ml-es)

Elkészítés:


Gyúrd össze a hozzávalókat és egy tálban a szokásos módon keleszd meg. (Ha van kenyérsütő géped, abban a legegyszerűbb megdagasztani, keleszteni.)

Ezután formázz hengert a tésztából, vágd 5-7 részre (attól függően, mekkora tölcsér formára fogod feltekerni. A gombócokat letakarva hagy még 15 percig kelni, majd egy-egy adagot sodorj hosszú kígyóvá, enyhén lapítsd ki, és a kürtős kalácshoz hasonlóan az előre elkészített olajjal bekent (azért ne tocsogjon) kúpokra tekerd fel.
Kend be a felvert tojással. Sütés előtt ízlés szerint beleforgathatod szezámmagba, nagyobb szemű sóba, mákba, hogy díszesebb, ízletesebb legyen.

180 fokra előmelegített sütőben kb.15-18 perc alatt süsd aranybarnára. Mielőtt kivennéd belőle a „sámfát” hagyd állni pár percig. Ha már kihűlt, töltsd meg ízlésed szerint zöldséggel, sült hússal, sajtkrémmel, stb.

Kifli tölcsér töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KIFLI
KIFLI

A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk. Ez megint egy olyan művelet, amit elvégez helyettem a kenyérsütő. Csak szép sorban az üstbe pakolom a kimért dolgokat. Nálam al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo zsemle
Paleo zsemle

Az összes hozzávalót összekevertem és amikor összeállt a tészta, még hozzáadtam 1 evőkanál bambuszrostot, majd 50 ml vizet. Vizes kézzel 4 db zsemlét formáztam, a tetejét megszórt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Burgonyás szendvics zsemle
Burgonyás szendvics zsemle

A krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe. A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk