25 dkg vaj/margarin
25 dkg cukor
50 dkg liszt
2 egész tojás
1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
csipet só
Ízesítés nálam:
alap vaníliás
mézes fűszerkeverék
csokoládé darabkák
cukrozatlan kakaópor
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végül beleverjük-belegyúrjuk a lisztet is.
Hagyjuk pár percet pihenni, a meglehetősen lágynak tűnő tészta megembereli magát, és kitűnő állaga lesz.
Osszuk annyi egyenlő részre, ahányféle ízesítést szeretnénk, és a fűszereket, egyéb anyagokat külön-külön gyúrjuk bele.
Nincs más dolgunk, mint betölteni a gépbe a tésztahurkákat, és száraz tepsibe nyomni a kekszeket (se kikenés, se sütőpapír!).
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük: ha már picit színesedik az alja, készen is van.
A kekszre pedig vidáman rá lehet járni, kávé mellé, bögre tejhez, uzsonnára, vagy csak úgy nassolni belőle :-)
Az ízesítés abszolút fantázia és kamratartalom kérdése: lehet különféle fűszerekkel, olajos magvakkal, kakaóval, kókuszreszelékkel, csokoládéval, kávéval... Ha nagyobb mennyiségű szárazanyagot teszünk hozzá, pl. kókuszreszeléket, a liszt mennyiségét érdemes annyival csökkenteni.
A hozzávalókat gyúrjuk össze, sodorjunk belőle kis rudakat, majd süssük. a megsült vaníliás porcukorba forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük, amíg kemény állaga lesz. Ezután húsdarálóba helyezett formával különböző formákat készíthetünk. Előmelegített sütőben kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük. 2. Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze tel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA rizst megmosom, leszűröm. A tejet felteszem, amikor forr, a rizst belekeverem. Csipet sóval, citromhéjával főzöm lassan, néha megkevergetve, ameddig a rizs a tejet felveszi. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű