1 csomag bourbon vaníliás cukor
1,5 dl habtejszín
20dkg minőségi étcsoki
3 dkg vaj
cukrozatlan kakaópor
A tejszínt felforralom egy kis lábosban a vaníliás cukorral. Gőz felett megolvasztom a csokit, és ha levettem a gőz fölül akkor belekeverem a vajat. Majd az egész tejszínt a vajas csokihoz keverem. Beleöntöm az egészet egy nagy dobozba, és ha kihűlt akkor a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól megdermedjen. Ha ez megvan, akkor kiveszem és golyókat formálok belőle, amiket belehempergetek cukrozatlan kakaóporba, és kis papír kapszlikba rakom őket. Ezután a hűtőben tárolom, míg el nem fogy. (Nem sokáig foglalja ott a helyet:))
Lehet különböző likőrökkel javítani az ízhatást. Lehet csinálni Baley's-es, mandulalikőrös, narancslikőrös ...stb trüfflit, ezek ugyanúgy készülnek, mint a fenti, csak két evőkanált kell belekeverni még az adott likőrből.
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. A diót is belekeverjük. Egy 25×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral é...
Elkészítési idő:--a tojások sárgáját + 30 dkg por cukorral kikeverjük -lassan hozzáadjuk a 10 evőkanál vizet -+ darált diót + liszt+ sütőpor+ szódabikarbóna -végül a tojások fehérje felvert...
Elkészítési idő: