összetevők6
6
részek
250g sárgarépa
200 g cukkínit
200 g padlizsán
8 evőkanál napraforgóolaj
só
bors
1 pot petrezselyem
50 g földimogyoró
0,5 teáskanál koriander őrölt,
0,5 teáskanál őrölt fahéj,
3 evőkanál citromlé
75 ml húsleves
1 evőkanál méz, folyékony
előkészítés:
Sárgarépa héja. Cukkini és padlizsán tiszta, vágott hosszában ketté cukkini, padlizsán négyfelé. vágott Mindent mindössze 1 cm vastag szeletekre. megsütjük Fokozatosan részeket egy kis forró olajban kb 5 percig, miközben bekapcsolja, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.
összeszedi petrezselyemzöld és vágjuk apróra. 30 g mogyoró durvára vágjuk. Mindkét keverék és a szezon koriander, fahéj, citromlé, húsleves és a mézet.
Keverjük össze a zöldségeket, és hagyjuk átfolyni. Tálalás előtt szórjuk meg a maradék mogyorót.
Idő:
előkészítés: 40 perc
plusz időt, hogy lehűljön,
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót. Ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában 25 percig főzzük. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és finomra összevágjuk. A szalonnát apró kockára vagdaljuk. A szalonnát, hagymát, fokhagymát egy serpenyőbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst szűrőben megmosom, majd kuktában olajon megpirítom, rádobom a zöldborsót, felöntöm dupla annyi bögre vízzel, sózom, lefedem a kuktát, majd az első szusszanás után (10 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű