- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg cukrozatlan kókuszreszelék
- 5 dkg napraforgómag
- 20 dkg méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál só
- 10 dkg aszalt fekete cseresznye
- 5 dkg durvára vágott étkezési csokoládé
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20 *30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A zabpelyhet , a szeletelt mandulát és a kókuszreszeléket összekeverjük, tepsibe tesszük, és 10-12 perc alatt elősütjük.Az egészet egy nagy keverőtálba öntjük, és belekeverjük az összes többi hozzávalót.
Közben a sütőt visszavesszük 150 fokra.
A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.
Ha lehet minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű és huzatmentes meleg helyen dolgozzunk! A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a kimért li...
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét a langyos vízzel turmixoljuk össze. A süteménylisztet a kakaóporral keverjük össze. A kakaóporos süteményliszthez öntsük hozzá a gesztenyés vizet, majd kézi habver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát összegyúrom. Tepsiben az alsó réteget megszurkálom. Töltelék: az almát lereszelem, kifacsarom, már tehetem is a tésztára, majd rá a fahéjas cukrot. Tetejét lekenem egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű