- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg cukrozatlan kókuszreszelék
- 5 dkg napraforgómag
- 20 dkg méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál só
- 10 dkg aszalt fekete cseresznye
- 5 dkg durvára vágott étkezési csokoládé
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20 *30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A zabpelyhet , a szeletelt mandulát és a kókuszreszeléket összekeverjük, tepsibe tesszük, és 10-12 perc alatt elősütjük.Az egészet egy nagy keverőtálba öntjük, és belekeverjük az összes többi hozzávalót.
Közben a sütőt visszavesszük 150 fokra.
A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal. A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes