- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg cukrozatlan kókuszreszelék
- 5 dkg napraforgómag
- 20 dkg méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál só
- 10 dkg aszalt fekete cseresznye
- 5 dkg durvára vágott étkezési csokoládé
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20 *30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A zabpelyhet , a szeletelt mandulát és a kókuszreszeléket összekeverjük, tepsibe tesszük, és 10-12 perc alatt elősütjük.Az egészet egy nagy keverőtálba öntjük, és belekeverjük az összes többi hozzávalót.
Közben a sütőt visszavesszük 150 fokra.
A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.
◾️A pudingot 500 ml tejben megfőzzük. ◾️A rizst a vízzel feltesszük főni és hozzáadjuk a sót is. ◾️Addig főzzük, amíg fel nem issza a vizet. ◾️Ekkor beletesszük a maradék tej...
Elkészítési idő: 35 percKeverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gép...
Elkészítési idő:Összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, a tojássárgáját és a 10 dkg porcukrot. Alaposan összedolgozzuk....
Elkészítési idő: 35 perc