Családireceptkönyv.hu

Pekándiós pite


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
- 160 g búzaliszt
-110 g vaj
- 55 g kristálycukor
- 1 csipet só

Töltelékhez:
- 55 g vaj
- 85 g kristálycukor
- 3 evőkanál akácméz
- 1 evőkanál főzőtejszín (15-20 % -os)
- 2 marék pekándió

Elkészítés:


A hideg vajat kisebb kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a csipet sót , majd összegyúrjuk a tésztát.
A tészte 3/4-ét belenyomkodjuk a 18 cm átmérőjű formába , a másik 1-4/ed részt pedig sodorjuk és a tészta széléhez illesztjük. Villával kicsit diszítjük a szélét és előmelegített sütőben 170 C-on 15-20 percig sütjük a tésztát.

Töltelék:
Egy serpenyőben összemelegítjük a vajat , cukrot, mézet és a tejszínt. Pár percig hagyjuk forrni, majd beleszórjuk a pekándiót.
Mikor elősült a tészta, azaz halvány barna színt kapott, ráöntjük a pekándiós tölteléket és visszarakjuk a sütőbe kb 20 percre.
Mikor megsült hagyjuk kihűlni , majd szeletelve tálaljuk az elkészült pekándiós pitét.

Pekándiós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Japán szelet
Japán szelet

Ezeket összegyúrom annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb. 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom, a 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tuti Kifli
Tuti Kifli

Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hédi
Csokoládés keksztorta
Csokoládés keksztorta

A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Nap és éj
Nap és éj

A tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a hideg tejet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a tésztába keverjük, végül beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk