Tésztához:
- 160 g búzaliszt
-110 g vaj
- 55 g kristálycukor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 55 g vaj
- 85 g kristálycukor
- 3 evőkanál akácméz
- 1 evőkanál főzőtejszín (15-20 % -os)
- 2 marék pekándió
A hideg vajat kisebb kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a csipet sót , majd összegyúrjuk a tésztát.
A tészte 3/4-ét belenyomkodjuk a 18 cm átmérőjű formába , a másik 1-4/ed részt pedig sodorjuk és a tészta széléhez illesztjük. Villával kicsit diszítjük a szélét és előmelegített sütőben 170 C-on 15-20 percig sütjük a tésztát.
Töltelék:
Egy serpenyőben összemelegítjük a vajat , cukrot, mézet és a tejszínt. Pár percig hagyjuk forrni, majd beleszórjuk a pekándiót.
Mikor elősült a tészta, azaz halvány barna színt kapott, ráöntjük a pekándiós tölteléket és visszarakjuk a sütőbe kb 20 percre.
Mikor megsült hagyjuk kihűlni , majd szeletelve tálaljuk az elkészült pekándiós pitét.
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. 2. Sütőpapírral borított tepsiben (25x30 cm) 180 fokos sütőben m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a joghurtot vagy tejfölt, az olajat, végül a sütőporral egybeszitált lisztet. (A tésztát nem szabad sokáig k...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűTészta A mandulapelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral. A tojásfehérjéket felverjük az eritrittel, majd szépen összeforgatjuk a száraz hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes