Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almás piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tojás szétválasztva8 evőkanál víz80 gramm porrá őrölt eritrit2 teáskanál konjak liszt10 dkg darált kókuszreszelék1 mokkáskanál szódabikarbóna + citromlé
csipet só

Töltelék:

10-12 db közepes méretű, savanykás alma
ízlés szerint őrölt fahéj4 teáskanál eritrit1 csapott teáskanál aszkorbinsav3 evőkanál útifű maghéjcsipet só

Elkészítés:


A piskóta elkészítése:

10 dkg kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam, 2 teáskanál konjak lisztet hozzákevertem, félretettem.Tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket csipet sóval, 40 gramm porrá őrölt eritrittel keményre felvertem.A 8 db tojássárgáját 40 gramm őrölt eritrittel felhabosítottam, majd 8 evőkanál vízzel tovább kevertem.1 púpos mokkáskanál szódabikarbónát felfuttattam citromlével, hozzáadtam a kikevert sárgájához.Majd a felvert tojáshab harmadával és a kókuszreszelékes keverékkel, a kézi habverő legalacsonyabb fokozatával simára kevertem.Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a maradék tojáshabot.A piskótatésztát egy zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam.Előmelegített sütőben, 160 fokon, 30-35 percig sütöttem. Az utolsó 10 percben a sütőt kikapcsolva, csukott ajtó mellett, tovább szikkasztottam.Amikor elkészült a piskóta, egy másik tepsire átfordítottam, lehúztam róla a zsírpapírt. Visszafordítottam és a tésztát félbevágtam. Így lett alja és teteje a sütinek.

Töltelék elkészítése:

Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeltem, nem pároltam meg a gyümölcsöt.Fahéjjal, 4 teáskanál eritrittel, 1 csapott teáskanál aszkorbinsavval, csipet sóval ízesítettem.Körülbelül 3 csapott evőkanál útifű maghéjat kevertem hozzá. Ez felszívja az alma levét.Egy megfelelő méretű tepsibe került a piskóta egyik fele, rásimítottam az alma tölteléket, végül a piskóta másik felét is óvatosan rányomkodtam.

Szinte azonnal szeletelhető, de hűtve is nagyon finom!

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital?

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hokifli (Mami fele)
Hokifli (Mami fele)

Osszegyorom, kelesztem (meg a szaraz elesztovel is kell keleszteni a csomagolason megadott adatok alapjan). Elomelegitem a sutot 180 fokra, kinyujtom a tesztat es kockakat vagom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: vera
Túrós pite
Túrós pite

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a sárgáját, a...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos pite meggyszósszal (paleo)
Mákos pite meggyszósszal (paleo)

A meggyszósz: A fagyos meggyet egy nagyobb műanyag tálban kiolvasztjuk és a levével együtt egy lábasba öntjük. Melegíteni kezdjük, ízlés szerint adunk hozzá édesítőt, forrás elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Konyakos-meggyes, chilis trüffelek
Konyakos-meggyes, chilis trüffelek

A kókuszkrémet, a kókuszzsírt és a konyakot forrald össze, majd tördeld bele a csokoládét: ha megolvadt, dolgozd jól össze. Végül keverd bele az aszalt és konyakba áztatott meggye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk