Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diós koszorú


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 koszorúhoz:

A tészta:

50 dkg finomliszt
csipet só
csapott ek. fahéj
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
10 dkg lágy vaj vagy margarin
2 tojás

A töltelék:

12 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg őrölt dió
pici fahéj
2 ek. liszt

A tetejére:

1 tojássárgája
aprított dió

Elkészítés:


A tésztához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, fahéjjal, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a maradék cukrot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet kicsit kézzel összemorzsoljuk, aztán jöhet a robotgép dagasztókarja. Miután kitartó dagasztással tésztává formáltuk, meleg helyen, letakarva kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Ehhez felolvasztjuk a vajat, elkeverjük a cukorral, dióval, a fahéjjal és a liszttel.
Miután a tésztánk szépen megkelt, téglalap formára kinyújtjuk és rámorzsoljuk a tölteléket (ekkorra a vaj ugyanis kicsit már megdermedt és morzsalékos). A hosszabb oldalánál feltekerjük, kör formájúra alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Egy nagy sütőlap két sarkában pont elfér a két koszorú. Megint kelesztjük, majd 16 egyenlő részre beirdaljuk. Tojássárgájával megkenjük és aprított diót szórunk rá.
Előmelegített sütőben mérsékelt lángon kb. 40 percig sütjük (tűpróba).

Diós koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcsös mozaik
Gyümölcsös mozaik

Egy hosszúkás, szögletes formát kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk és félretesszük. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, vagy leszűrjük és kis darabokra vágva, kevés lisztben megfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
469. Csavart vanília krémes-gyümölcsös briós
469. Csavart vanília krémes-gyümölcsös briós

. Könnyű, hólyagos tésztát dagasztottam. kelesztőtálban 30 percig pihentettem. Lisztezett felületre borítottam és 12 egyforma darabba vágtam. Gömbölyítettem őket, majd hagytam pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marcipános-mákos párna áfonyalekvárral
Marcipános-mákos párna áfonyalekvárral

A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat. Ezután mehet bele a cukor,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk