8 db tojás szétválasztva8 evőkanál víz80 gramm porrá őrölt eritrit2 teáskanál konjak liszt10 dkg darált kókuszreszelék1 mokkáskanál szódabikarbóna + citromlé
csipet só
Töltelék:
10-12 db közepes méretű, savanykás alma
ízlés szerint őrölt fahéj4 teáskanál eritrit1 csapott teáskanál aszkorbinsav3 evőkanál útifű maghéjcsipet só
10 dkg kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam, 2 teáskanál konjak lisztet hozzákevertem, félretettem.Tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket csipet sóval, 40 gramm porrá őrölt eritrittel keményre felvertem.A 8 db tojássárgáját 40 gramm őrölt eritrittel felhabosítottam, majd 8 evőkanál vízzel tovább kevertem.1 púpos mokkáskanál szódabikarbónát felfuttattam citromlével, hozzáadtam a kikevert sárgájához.Majd a felvert tojáshab harmadával és a kókuszreszelékes keverékkel, a kézi habverő legalacsonyabb fokozatával simára kevertem.Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a maradék tojáshabot.A piskótatésztát egy zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam.Előmelegített sütőben, 160 fokon, 30-35 percig sütöttem. Az utolsó 10 percben a sütőt kikapcsolva, csukott ajtó mellett, tovább szikkasztottam.Amikor elkészült a piskóta, egy másik tepsire átfordítottam, lehúztam róla a zsírpapírt. Visszafordítottam és a tésztát félbevágtam. Így lett alja és teteje a sütinek.
Töltelék elkészítése:
Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeltem, nem pároltam meg a gyümölcsöt.Fahéjjal, 4 teáskanál eritrittel, 1 csapott teáskanál aszkorbinsavval, csipet sóval ízesítettem.Körülbelül 3 csapott evőkanál útifű maghéjat kevertem hozzá. Ez felszívja az alma levét.Egy megfelelő méretű tepsibe került a piskóta egyik fele, rásimítottam az alma tölteléket, végül a piskóta másik felét is óvatosan rányomkodtam.
Szinte azonnal szeletelhető, de hűtve is nagyon finom!
talán Paleovital?
A gombóc hozzávalóit összeturmixoljuk (nagyon picit lágyabb állagot kell kapjunk, mint amikor vízben főzzük ki a gombócokat), majd egy jénaiban rétegezzük: darált paleo keksz + túr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaós tészta hozzávalóit kézi mixerrel simára keverjük. A málnás tésztához a málnát leturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval azt is simára keverjük. 2. Mindkét tésztát egy-e...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175ºC fokra, közben pedig egy kevés vajjal kenjünk ki, majd egy kis liszttel szórjunk meg egy sütőformát. A kimagozott meggyet és a mandulaforgácsot szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes