menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


65 dkg liszt
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
6 dkg cukor
5 dkg élesztő
4 tojássárgája
3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
1 narancs reszelt héja
csipetnyi só

Vaníliasodó
Hozzávalók:
8 dkg cukor
5 dl tej
4 tojássárgája
2 dl habtejszín
1 evőkanál liszt
fél rúd vanília

Elkészítés:


2 dl cukros tejben futtasd fel az élesztőt. Szitáld bele a lisztet, és alaposan dolgozd össze. Meleg helyen keleszd legalább egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. Egy vajjal kikent tepsibe tegyél egy sort, elég messzire egymástól, mert még kelni fognak. A vajat olvaszd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. A diót keverd össze a kakaóval és a porcukorral, majd szórd meg vele a tészta tetejét. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ekkor takard le, és még fél órát keleszd meleg helyen. Előmelegített sütőben süsd meg, és vaníliasodóval, ízlés szerint csokiöntettel vagy gyümölcsöntettel tálald.
Vaniliasodó Elkészítése:
A tojássárgákat a liszttel, a cukorral és a vanília kikapart magjával keverd ki. Lassan keverd hozzá a tejet és a tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzd krémesre, de vigyázz, mert, ha elzárod a gázt alatta, akkor is fog még sűrűsödni.

Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zserbó
Zserbó

A tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Vizes piskóta,
Vizes piskóta,

Felverem a tojások fehérjét kevés cukorra NEM kőkemény habnak, külön felverem a sárgáját a vízzel és a többi cukorral, majd a fehérjéhez keverem. A végén beleforgatom a lisztes, sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túró gúla
Túró gúla

Piskóta tekercset készítünk, majd felszeleteljük. Folpackkal kibélelünk egy tálat és a piskótákkal kirakjuk. Beleöntjük a túrós krémet. Hűtőben, 10 órát hűtjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Bögrés császármorzsa -15 perc alatt a fenséges klass
Bögrés császármorzsa -15 perc alatt a fenséges klass

Alapanyagok összekeverése A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk