Hozzávalók
50 dkg rétesliszt ****
25 dkg margarin *****
10 dkg porcukor ****** összegyúrni
5 tojás sárgája ********
1 sütőpor *****
Töltelék
20 dkg porcukor *********** óvatosan
30 dkg darált dió ************ összekeverni
5 habbá vert tojás fehérje ******
Ezenkívül kell még barack lekvár.
Kinyújtani,formába töltjük:tészta,kávéskanál lekvár,diós hab.Előmelegített sütőben kb. 20 perc sütés.
Maradék tészta felhasználható .Nyújtani,formával kiszúrni,sütni kb.10 perc.2-2 lekvárral összeragasztani.
Vagy! Még melegen kis vízbe majd kristálycukorba mártani.
Kiadós,finom és mutatós.
Nagyobb tálban összekeverem a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt megmosom, lehúzom a héját ill. kimagozom, kb. fél meggyszem nagyságúra vágom, lecsepegtetem. Kisebb lábosb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőnek a túró tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a búzadarával, tojással és a 2 fajta cukorral.A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKiszabom a sütőpapírokat, az egyiket a tepsi aljára fektetem, a másikra tűvel kicsi lyukakat szúrok szerteszét (mint mikor villával meg kell szurkálni a sütemény tetejét – csak mos...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: Közepes- a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral -habosra lassan bele a 10 kanál viz --belekeverjük a darált diót -a lisztbe elkeverjük a sütőport és ezt is belekeverjük a masszáb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes