menu

Családireceptkönyv.hu

Duna-hullám


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 35 dkg sima liszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj (esetleg margarin)
- 18 dkg kristálycukor
- csipet só
- 6 tojás
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- kb. 8-10 evőkanál tej

- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (ennek híján tej)
- 80 dkg kimagozott meggy vagy meggybefőtt

A krémhez:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 5 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 5 dkg porcukor

A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:


. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük.
2. A lisztet a sütőporral összekeverjük és átszitáljuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, beleszórjuk a csipet sót, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel kb. fél percig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet evőkanalanként, melyet folyamatosan keverünk. Majd annyi tejet keverünk bele, hogy a massza lassan csússzon le a kanálról. (ne legyen túl sűrű a tésztája, de ne is folyjon)
3. Sütőpapíros tepsibe egyengetjük a tészta felét, a maradékba belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és a 2 evőkanál rumot, és rásimítjuk a sárga tésztára. Elosztjuk a tetején a meggyet, melyet óvatosan belenyomkodunk.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük (nálam 18-20 percig sült). Vigyázzunk, ne süssük túl a tésztát, mert akkor száraz, morzsalékos lesz!
5. A krémhez a pudingport az 1 evőkanál cukorral és pici tejjel simára keverünk, majd hozzáöntjük a többi tejet is és sűrűre főzzük a pudingot. A mosogatótálcába hideg vizet engedünk, beleállítjuk a pudingos tálat és folyamatosan keverés közben kihűtjük a krémet (így pillanatok alatt kihűl és nem bőrösödik be a puding).
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és kihabosítjuk.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, majd a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és rásimítjuk a krémre. Villával hullámokat rajzolunk a csokoládémázra.
6. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni, hogy könnyebb legyen szeletelni, majd forró vízbe mártunk egy kést, megtöröljük és szeletelve tálaljuk a süteményt.

Duna-hullám

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vargabéles muffin
Vargabéles muffin

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. (Véletlenül sem szabad túlfőzni, rugalmasak maradjanak a tésztaszálak!) A túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a jól megmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Brigitta
Alpesi teasütemény
Alpesi teasütemény

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas-tejfölös pogácsa
Vajas-tejfölös pogácsa

Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatom, és a többi hozzávalóval összegyúrom, - megdagasztom. Én ezt a munkát általában könnyen elintézem, belepakolok mindent a kenyérsütőbe, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GESZTENYÉS KRÉMES
GESZTENYÉS KRÉMES

A gesztenyemasszát a porcukorral, darált keksszel össze dolgozni,majd egy kisebb tepsi aljára szétnyomkodni. Krém:3 cs vaníliás puding,9 dl tej,18 csapott evőkanál cukor,ezt felfőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk