Családireceptkönyv.hu

Duna-hullám


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 35 dkg sima liszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj (esetleg margarin)
- 18 dkg kristálycukor
- csipet só
- 6 tojás
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- kb. 8-10 evőkanál tej

- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (ennek híján tej)
- 80 dkg kimagozott meggy vagy meggybefőtt

A krémhez:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 5 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 5 dkg porcukor

A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:


. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük.
2. A lisztet a sütőporral összekeverjük és átszitáljuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, beleszórjuk a csipet sót, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel kb. fél percig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet evőkanalanként, melyet folyamatosan keverünk. Majd annyi tejet keverünk bele, hogy a massza lassan csússzon le a kanálról. (ne legyen túl sűrű a tésztája, de ne is folyjon)
3. Sütőpapíros tepsibe egyengetjük a tészta felét, a maradékba belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és a 2 evőkanál rumot, és rásimítjuk a sárga tésztára. Elosztjuk a tetején a meggyet, melyet óvatosan belenyomkodunk.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük (nálam 18-20 percig sült). Vigyázzunk, ne süssük túl a tésztát, mert akkor száraz, morzsalékos lesz!
5. A krémhez a pudingport az 1 evőkanál cukorral és pici tejjel simára keverünk, majd hozzáöntjük a többi tejet is és sűrűre főzzük a pudingot. A mosogatótálcába hideg vizet engedünk, beleállítjuk a pudingos tálat és folyamatosan keverés közben kihűtjük a krémet (így pillanatok alatt kihűl és nem bőrösödik be a puding).
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és kihabosítjuk.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, majd a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és rásimítjuk a krémre. Villával hullámokat rajzolunk a csokoládémázra.
6. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni, hogy könnyebb legyen szeletelni, majd forró vízbe mártunk egy kést, megtöröljük és szeletelve tálaljuk a süteményt.

Duna-hullám

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Cseresznyés lepény
Cseresznyés lepény

3 tojássárgáját 15 dkg cukorral 8 dkg zsírral vagy 10 dkg margarin vagy (vaj) .1 sütőpor , citromhéj jól kikavarni.1 vizespohár tejjel felengedni 30 dkg lisztet adunk hozzá, ezze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás RIBIZLIS, KÓKUSZOS TORTA
Diétás RIBIZLIS, KÓKUSZOS TORTA

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A ribizli kivételével a hozzávalókat elkeverjük, előbb a nedves, aztán a száraz hozzávalók sorrendjében. Sütőpapíros tepsibe tesszük, elegyengetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Bámulatos krémes karamellszelet! Mindenkit elcsábít
Bámulatos krémes karamellszelet! Mindenkit elcsábít

A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük. A tejet, az olajat és a vaníliát is hozzáadjuk. Jól kikeverjük és a lisztet, a kávéport és a sütőport is beledolgozzuk. A tojások fehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkonnyu turogomboc
Habkonnyu turogomboc

Osszegyurom a kozzavalokat, kifozom es piritott zsemlemorzsaba forgatom. Cukros tejfollel talalom.

Elkészítési idő: 30-45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk