Dió, alma, fagy. málna, méz, zselatin.
17 cm-es csatos tortaforma
Alja 10 dkg dió, méz, vanilia.
Sárga réteg:
2 almát kevés citromlével megfőzünk, kevés főzőlével összeturmixoljuk. Hozzákeverünk mézet, 3 tk zselatint, fahéjat, vanília őrleményt. Felfőzzük, és ráöntjük a diós rétegre. Hűtőbe tesszűk.
Arány: 5 nagy almához kb. 20g zselatin.
Gyümis réteg:
10 dkg fagyasztott málna, méz, 2 tk. zselatin, kb 1 dl az alma főzőlevéből - ezeket ugyanúgy felfőzzük, és ha kihűlt az előző réteg, ráöntjük, és az egészet lehűtjük. Jó étvágyat! :)
Icindic Anikó receptje alapján, "Hamis túrótorta sütés nélkül"
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a többi alapanyagból sütünk 3 db piskótalapot (3 x 5 db tojásból, 5 kanál cukorból, 5 kanál lisztből és 1 cs. sütőporból). A tortaforma mérete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A csokoládét egy tálkába tördeljük, és gőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a krémsajtot, elkeverjük. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elektromos habverővel 4-5 perc alatt fehéredésig, nagyon habosra keverjük az egész tojásokat a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű