Dió, alma, fagy. málna, méz, zselatin.
17 cm-es csatos tortaforma
Alja 10 dkg dió, méz, vanilia.
Sárga réteg:
2 almát kevés citromlével megfőzünk, kevés főzőlével összeturmixoljuk. Hozzákeverünk mézet, 3 tk zselatint, fahéjat, vanília őrleményt. Felfőzzük, és ráöntjük a diós rétegre. Hűtőbe tesszűk.
Arány: 5 nagy almához kb. 20g zselatin.
Gyümis réteg:
10 dkg fagyasztott málna, méz, 2 tk. zselatin, kb 1 dl az alma főzőlevéből - ezeket ugyanúgy felfőzzük, és ha kihűlt az előző réteg, ráöntjük, és az egészet lehűtjük. Jó étvágyat! :)
Icindic Anikó receptje alapján, "Hamis túrótorta sütés nélkül"
A vajat simára keverjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és mixerrel kb. 3 percig ve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés Előkészítés: A tésztához meghámozzuk és finomra reszeljük a sárgarépát. A kimért mogyorót durvább darabokra aprítjuk, majd 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: KözepesAztán nem oly rég Strawberry blogszülinapja alkalmából megörvendeztetett minket egy tökéletes recepttel. :) Megláttam, megszerettem. Nagyon ajánlom. A sütési technikán változtattam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd beledolgozzuk a habot. Kivajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű