Dió, alma, fagy. málna, méz, zselatin.
17 cm-es csatos tortaforma
Alja 10 dkg dió, méz, vanilia.
Sárga réteg:
2 almát kevés citromlével megfőzünk, kevés főzőlével összeturmixoljuk. Hozzákeverünk mézet, 3 tk zselatint, fahéjat, vanília őrleményt. Felfőzzük, és ráöntjük a diós rétegre. Hűtőbe tesszűk.
Arány: 5 nagy almához kb. 20g zselatin.
Gyümis réteg:
10 dkg fagyasztott málna, méz, 2 tk. zselatin, kb 1 dl az alma főzőlevéből - ezeket ugyanúgy felfőzzük, és ha kihűlt az előző réteg, ráöntjük, és az egészet lehűtjük. Jó étvágyat! :)
Icindic Anikó receptje alapján, "Hamis túrótorta sütés nélkül"
A répát és az almát megpucoljuk, lereszeljük. A cukrot a vajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük, utána hozzáadjuk a reszelt répa és alma keverékét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótábol 4 lap kell,hogy legyen melyet meglocsolunk kis tej+1 kanál rum aroma keverékével.A krémhez felmelegíteni 1,5 dl tejet és ráönteni a karamellás cukorra,majd lassú tűzné...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta adalékait a robotgép spiráljával morzsalékosra keverjük, kikent, lisztezett tortaformába nyomkodjuk. A szeletelt almát rátesszük, megszórjuk cukrozott fahéjjal. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrászpiskóta receptje, mindig sikerül, nem esik össze, nagyon finom és könnyű, 6 db tojás, 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 1 sütőpor. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleenged...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű