2 kg cékla
5 ek 20 %-os ecet (=40 g)
15 dkg cukor
1 ek só
2 kk köménymag
A céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihülés után meghámozom, felszeletelem, és ráöntöm a felöntőlevet.
Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom.
A céklákat tiszta csavaros üvegbe pakolom és lezárás után fél óráig sterilizálom.
http://grocceni.com/recept/ecetescekla.html
A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk és néhány perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük. A fokhagymát megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A petrezselymet megmossuk, felaprí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megpucolom szeletelem vékonyan a paradicsomot is hozzávágom,fokhagymát és a paprikát is hozzá vágom,sózom.És az ízesített lével összekeverem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű