Családireceptkönyv.hu

Charlotte barackos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a piskótához:
5 tojás
5 dkg darált mandula
5 dkg eritrit
csipet só

a kenéshez:
37 dkg baracklekvár xilittel (ez a lekvár neve is)

a krémhez:
60 dkg Totu (nem paleozóknak túró)
41 dkg cukormentes barack befőtt (GoldReef-et használtam)
10-15 dkg eritrit (nem paleozóknak cukor)
1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
2 dkg zselatin
1 dl víz

Elkészítés:


A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt kitekerjük. Megkenjük a lekvárral. Visszatekerjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a tekercs szépen szeletelhetővé válik. 1 centi széles szeletekre vágjuk. Fóliával bélelt félgömb alakú edény oldalát kirakjuk a szeletekkel. Ráöntjük a tölteléket, amihez a a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd az összes többi hozzávalóval a befőtt levével is, de a barackokkal nem, összeturmixoljuk. Hozzáforgatjuk a kis darabokra vágott barackot is és így használjuk a krémet. A tetejére (ez lesz majd a sütemény alja) rárakosgatjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Egy tányérral lenyomatjuk, végül szeletelés előtt, az egészet 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A tekercsből szerintem érdemes kettőt készíteni, akkor nincs az ember kicentizve, hogy elég lesz-e a süteményhez (elég volt, amúgy az egy is, de nagyon hajszálra el kell találni a szeletek vastagságát, meg persze az összerakáshoz használt edény űrtartalma sem mindegy.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Belga csokoládétorta
Belga csokoládétorta

Készítsük össze a külső tésztához vett hozzávalókat. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben a cukorral, a vajat enyhén lágyítsuk meg. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, de ne...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kinder csodatorta
Kinder csodatorta

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sü...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-narancsos torta
Csokis-narancsos torta

A tésztához egy tálban vegyítsd a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a vajat, a tojást és a tejet. Habverővel keverd simára a masszát. Egyenges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk