Családireceptkönyv.hu

Meggyes-babapiskótás sütés nélküli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g babapiskóta,
10 g zselatin,
170 g vaj,
170 g cukor,
300 g tejföl,
300 g joghurt,
300 ml tejszín,
500 g meggy (fagyasztott vagy friss).
Hozzávalók a sziruphoz:

200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor.
Hozzávalók a díszítéshez:

1 evőkanál cukor,
10-15 db meggy,
50-100 g tejcsokoládé.

Elkészítés:


2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.

Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot). Akkor lesz jó amikor krémes! Tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.

A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém.

Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát.

Jhet a dekorálás! A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggyet mártsd bele kristálycukorba és tedd a tetejére.

Meggyes-babapiskótás sütés nélküli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Csupacsoki torta
Csupacsoki torta

A tojások fehérjét habosra keverjük, és apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrótorta ananásszal by Klaudia Katonova
Túrótorta ananásszal by Klaudia Katonova

A kekszet szétmorzsoljuk és összekeverjük a felolvasztott vajjal. Beletesszük a tortaformába és betesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük kemény habra és óvatosan összekeverjük a tú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Epertorta /Fraisier torta/
Epertorta /Fraisier torta/

A tésztához A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett beletesszük a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kukacos almatorta
Kukacos almatorta

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. 2. A massz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk