Családireceptkönyv.hu

Coleslaw káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ head (approximately 1 pound) green cabbage
2 Tbsp Salt
2 medium carrots
½ cup paleo mayo
1 Tbsp Mustard
¼ tsp Turmeric
¼ tsp Paprika
1½ Tbsp Apple Cider Vinegar
¼ cup chopped fresh dill (or use a scant ¼ cup good quality dried Dill Weed)

Elkészítés:


1. Slice the cabbage as thinly as you can (I use my Mandoline Slicer set to 1/16” thick). Toss with salt and let sit in a colander in your sink for at least 1 hour (and up to 3 hours; salt a little longer if your cabbage is not sliced as thinly).
2. Rinse the cabbage extremely thoroughly (taste it to make sure you rinsed all the salt off) and let drain (or dry in a Salad Spinner).
3. Grate carrots with a coarse Grater (alternately you can julienne them very finely and salt with the cabbage) and combine with cabbage in a large bowl. Chop dill very finely (the ¼ cup measurement is after chopping).
4. Mix paleo mayo (see recipe here) with mustard, turmeric, paprika, vinegar, and dill. Pour over cabbage and carrots and toss until thoroughly coated. It’s best if you cover with plastic wrap and refrigerate for at least 1 hour before serving (stir before serving since dressing tends to settle to the bottom of the bowl). Enjoy!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés, tojásos saláta
Csirkés, tojásos saláta

A tojásokat megfőzzük. A húst átkenjük a fűszerekkel és megpároljuk, amikor elkészült felszeleteljük és egy tálba tesszük. A zöldségeket is apróra vagdossuk és hozzákeverjük. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Virslisaláta
Virslisaláta

A tojásokat keményre főztem, hideg vízben kihűtöttem, megpucoltam. A virslit is megfőztem, alaposan lecsepegtettem és hűlni hagytam. Egy nagyobb tálba tettem a tejfölt és majonéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hidegtálhoz húsik
Hidegtálhoz húsik

Mandulás aprófasírt Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük ....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk