darált hús és hússzeletek
Mandulás aprófasírt
Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük .
Majorannás csavart hús bundában
A hússzeleteket kipotyoljuk ,sózzuk ,borsozzuk majd majorannával ,vagy oregánóval jól megszórjuk ,felcsavarjuk és hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük . Lisztbe és tojásba forgatva bő forró olajban megsütjük és amikor kihűlt akkor karikákra vágva tálaljuk .
Sajtos csavart hús bundában
Az eljárás ugyanaz mint a majorannásnál annyi különbséggel hogy sajtot csavarunk a húsba és így forgatjuk lisztbe tojásba és sütjük forró olajban .Kihűlés után szépen szeletelhető a lényeg hogy kb. tenyérnyinél nagyobb ne legyen a hús szelet mert akkor nagyon vastag lesz a csavart hús és nehezen sül át .
Részletek Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkuszt egy tálba öntjük, megsózzuk, átkeverjük, és másfélszeres mennyiségű zubogó forró vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percre félretesszük, amíg a szemek megszívják magukat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és az uborkát kisebb szeletekre vagy kockára, a hagymát csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót is. Ízlés szerint sózzuk, oregánóval ízesítjük és meglocsolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű