darált hús és hússzeletek
Mandulás aprófasírt
Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük .
Majorannás csavart hús bundában
A hússzeleteket kipotyoljuk ,sózzuk ,borsozzuk majd majorannával ,vagy oregánóval jól megszórjuk ,felcsavarjuk és hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük . Lisztbe és tojásba forgatva bő forró olajban megsütjük és amikor kihűlt akkor karikákra vágva tálaljuk .
Sajtos csavart hús bundában
Az eljárás ugyanaz mint a majorannásnál annyi különbséggel hogy sajtot csavarunk a húsba és így forgatjuk lisztbe tojásba és sütjük forró olajban .Kihűlés után szépen szeletelhető a lényeg hogy kb. tenyérnyinél nagyobb ne legyen a hús szelet mert akkor nagyon vastag lesz a csavart hús és nehezen sül át .
A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyers...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtiszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.) 2 Az uborkát, jól meg...
Elkészítési idő: 60 perc + 5 - 6 Nehézség: KönnyűReszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvasztott vajat, majd ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű