Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hidegtálhoz húsik


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


darált hús és hússzeletek

Elkészítés:


Mandulás aprófasírt

Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük .

Majorannás csavart hús bundában

A hússzeleteket kipotyoljuk ,sózzuk ,borsozzuk majd majorannával ,vagy oregánóval jól megszórjuk ,felcsavarjuk és hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük . Lisztbe és tojásba forgatva bő forró olajban megsütjük és amikor kihűlt akkor karikákra vágva tálaljuk .

Sajtos csavart hús bundában

Az eljárás ugyanaz mint a majorannásnál annyi különbséggel hogy sajtot csavarunk a húsba és így forgatjuk lisztbe tojásba és sütjük forró olajban .Kihűlés után szépen szeletelhető a lényeg hogy kb. tenyérnyinél nagyobb ne legyen a hús szelet mert akkor nagyon vastag lesz a csavart hús és nehezen sül át .

Hidegtálhoz húsik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemájas, tojásos őzgerinc friss petrezselyemmel
Csirkemájas, tojásos őzgerinc friss petrezselyemmel

Részletek Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe"...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Színes kuszkuszsaláta
Színes kuszkuszsaláta

A kuszkuszt egy tálba öntjük, megsózzuk, átkeverjük, és másfélszeres mennyiségű zubogó forró vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percre félretesszük, amíg a szemek megszívják magukat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás céklasaláta
Hagymás céklasaláta

Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög saláta I.
Görög saláta I.

A paradicsomot és az uborkát kisebb szeletekre vagy kockára, a hagymát csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót is. Ízlés szerint sózzuk, oregánóval ízesítjük és meglocsolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk