Családireceptkönyv.hu

Csirkemájas, tojásos őzgerinc friss petrezselyemmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg csirkemáj

7 db főtt tojás

3 db nyers tojás

1 nagy csokor friss petrezselyem aprítva (vagy 2 ek. szárítva)

5 gerezd zúzott fokhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

2 ek. kacsa vagy libazsír

só, bors

víz

Elkészítés:


Részletek

Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe", hogy aztán melegen, főételként, vagy hidegen, két paleo kenyér szelet között szendvicsben, esetleg friss zöldséggel magában élvezhessük a nagyszerű ízharmóniát.

Eszméletlenül egyszerű , sokoldalú és finom recept következik! ;)

Elkészítés:

A hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük!

A májat feltesszük egy kevés vízzel főni. Mikor megfőtt, leszűrjük, megvárjuk míg hűl, majd feldaraboljuk.

Megpucoljuk a főtt tojásokat, majd mindegyiket 4 darabra vágjuk.

Ezután egy tálba tesszük a feldarabolt májat, a darabolt főtt tojásokat és összeforgatjuk a hagymás-petrezselymes-tojásos keverékkel.

Egy őzgerinc formát alaposan kizsírozunk, beleöntjük a májas -tojásos keveréket és 180 fokos sütőbbe toljuk kb. 40 percre.

Ha a teteje megpirult, akkor elkészült. Hűlni hagyjuk, mert csak akkor tudjuk szépen kivenni a formából.

Jó étvágyat hozzá! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kacsás tésztasaláta
Kacsás tésztasaláta

Készítsd el a sült kacsacombot: kb. 1 lapos evőkanálnyi sót masszírozz be a combokba. A bőrös részével lefelé fektesd tűzálló tálba a combokat, és fedd le. 180 fokra előmelegített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Coleslaw saláta
Coleslaw saláta

Káposztát apró csikokra vágjuk , a répát nagyobb reszelőn lereszeljük. Majonézhez az egész tojáshoz sót, mustárt ,citromlevet teszünk és kb 2-2,2 dl olajat . Lehet hozzá cocoma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HAGYMÁS KRUMPLISALÁTA
HAGYMÁS KRUMPLISALÁTA

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk. A lilahagymákat félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A vízből, cukorból, sóból és az ecetbő...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Cékla-alma-sárgarépa saláta frissen
Cékla-alma-sárgarépa saláta frissen

A répát, almát, céklát megpucoljuk és lereszeljük, mézzel, citrommal ízesítjük.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk