1/2 kg csirkemáj
7 db főtt tojás
3 db nyers tojás
1 nagy csokor friss petrezselyem aprítva (vagy 2 ek. szárítva)
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. kacsa vagy libazsír
só, bors
víz
Részletek
Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe", hogy aztán melegen, főételként, vagy hidegen, két paleo kenyér szelet között szendvicsben, esetleg friss zöldséggel magában élvezhessük a nagyszerű ízharmóniát.
Eszméletlenül egyszerű , sokoldalú és finom recept következik! ;)
Elkészítés:
A hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük!
A májat feltesszük egy kevés vízzel főni. Mikor megfőtt, leszűrjük, megvárjuk míg hűl, majd feldaraboljuk.
Megpucoljuk a főtt tojásokat, majd mindegyiket 4 darabra vágjuk.
Ezután egy tálba tesszük a feldarabolt májat, a darabolt főtt tojásokat és összeforgatjuk a hagymás-petrezselymes-tojásos keverékkel.
Egy őzgerinc formát alaposan kizsírozunk, beleöntjük a májas -tojásos keveréket és 180 fokos sütőbbe toljuk kb. 40 percre.
Ha a teteje megpirult, akkor elkészült. Hűlni hagyjuk, mert csak akkor tudjuk szépen kivenni a formából.
Jó étvágyat hozzá! :)
Az egyik kígyóuborkát meghámozzuk, magjait kikaparjuk. Feldaraboljuk, botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük az olívaolajat, ecetet, a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, sózzuk, bor...
Elkészítési idő:A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő: 60 percA céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és a 200 fokosra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt puhára sütjük. Ha megpuhultak, kicsomagoljuk őket, hagyjuk kicsit hűlni, majd...
Elkészítési idő: 1 óra