menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemájas, tojásos őzgerinc friss petrezselyemmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg csirkemáj

7 db főtt tojás

3 db nyers tojás

1 nagy csokor friss petrezselyem aprítva (vagy 2 ek. szárítva)

5 gerezd zúzott fokhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

2 ek. kacsa vagy libazsír

só, bors

víz

Elkészítés:


Részletek

Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe", hogy aztán melegen, főételként, vagy hidegen, két paleo kenyér szelet között szendvicsben, esetleg friss zöldséggel magában élvezhessük a nagyszerű ízharmóniát.

Eszméletlenül egyszerű , sokoldalú és finom recept következik! ;)

Elkészítés:

A hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük!

A májat feltesszük egy kevés vízzel főni. Mikor megfőtt, leszűrjük, megvárjuk míg hűl, majd feldaraboljuk.

Megpucoljuk a főtt tojásokat, majd mindegyiket 4 darabra vágjuk.

Ezután egy tálba tesszük a feldarabolt májat, a darabolt főtt tojásokat és összeforgatjuk a hagymás-petrezselymes-tojásos keverékkel.

Egy őzgerinc formát alaposan kizsírozunk, beleöntjük a májas -tojásos keveréket és 180 fokos sütőbbe toljuk kb. 40 percre.

Ha a teteje megpirult, akkor elkészült. Hűlni hagyjuk, mert csak akkor tudjuk szépen kivenni a formából.

Jó étvágyat hozzá! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött gombafejek,sült krumplival
Töltött gombafejek,sült krumplival

.A vajon szaftosra pirítottam a zöld fűszerekkel a szalonnát, tehát nem sütöttem túl. Hozzáadtam a gomba összevágott szárát és a paprikát. Aránylag magas lángon pirítottam, hogy me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Krumplisaláta
Krumplisaláta

A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A tojást keményre főzzük, felszeleteljük. A többi hozzávalóból mártást készítünk, majd óvatosan belekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Tzatziki
Tzatziki

Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem, sózom és állni hagyom. Kinyomkodom és a többi hozzávalóval összekeverem. Hűtőbe teszem 1 órára. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: ALICA
Sajttekercs
Sajttekercs

Sütőpapírral bélelt ( a sütőpapírt le lehet kenni vékonyan olajjal, hogy ne ragadjon oda a sajt)  tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk