20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, só, 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük, majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak. Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük
A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát. Vékonyra cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt beáztatom két-háromszoros mennyiségű vízbe és fél-egy órát állni hagyom. A petrezselymet és a mentát felaprítom, a hagymát durvára felkockázom. A paradicsomot négybe vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk (kisebb kockákra), megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, hozzáadjuk az olajat és elkeverjük. A fűszerezett húst félretesszük (akár pár órára hűtőbe is te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű