20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, só, 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük, majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak. Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük
Bulgur in einem heißen Topf ohne Fett etwa 1 Minute anrösten. Die Brühe hinzugießen, alles aufkochen und bei schwacher Hitze zugedeckt 15 Minuten ausquellen lassen. Abkühlen lassen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott káposztát legyaluljuk, hozzákeverjük a héjastól lereszelt almákat, a búzacsírát, valamint a megmosott mazsolát és leöntjük a páclével. A pácléhez keverjük össze az alma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézSpätzle: Salzwasser in einem großen Topf zum Kochen bringen. Mehl, Eier, Salz und Wasser glatt rühren. Den Spätzleteig solange glatt rühren, bis er Blasen wirft. Den Teig durch...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű