200 ml cocomas kókusztejszín
200 gr párolt cukkini
6 tojás sátgája
50 gr paleo étcsoki
5 ek olvasztott kakaóvaj (ha nincs kókuszolaj)
25 gr négyszeres édesítő
1 csipet só
1 vanília kikapart magja
A cocomast, a cukkinit, a kakaóvajat, a vaníliát és a csipet sót turmixba teszem és simára keverem, majd összemelegítem majdnem forrásig. Közben a csokoládét is bele tördelem.
Ezt követően a tojássárgákat a turmixban összekeverem az édesítővel, majd nagyon lassan visszacsorgatom a turmixba felmelegített kókusztejszínes krémet is állandó keverés mellett, nehogy összekapja a tojást.
Az egészet visszateszem a fazékba, de most gőz fölött melegítem tovább, míg sűrűsödni kezd.
Ezt követően alaposan lehűtöm (ez több óra, akár egy éjszaka) majd fagyigépben kikeverem.
Le lehet fagyasztani fagyigép nélkül is, de a fagyi állaga igazán jó a gépben lesz, hisz nem keletkeznek benne olyan jégkristályok, mint a keverés nélkül fagyasztott fagyiban.
Tipp:
Érdemes kiporciózva fagyasztani, mert sajnos keményre fagy, ezért fogyasztás előtt pár perccel ki kell venni a hűtőből. De gyorsan eléri a fogyasztható állapotot. is t
Fagyigép jeges tégelyében annak felolvadásáig a hűtőben is tartható.
Ha már eldöntöttem, hogy bonbont készítek, előkészítem a hozzávalókat, kis tálkákban kiadagolva. A vízben úszó, kis tál is előkészítve, de mindennél fontosabb, hogy a szilikon form...
Elkészítési idő:Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 10+10Jobb előtte való nap begyúrni hidegre tenni, de nem hűtőbe mert megvizesedik, hirtelen kell sütni, pár perc alatt , ne szárítsuk ki. Ha megsült,rögtön puha, de fűtetlen hideg sz...
Elkészítési idő: