200 ml cocomas kókusztejszín
200 gr párolt cukkini
6 tojás sátgája
5 ek kókuszolaj
25 gr négyszeres édesítő
1 csipet só
1 vanília kikapart magja
A cocomast, a cukkinit, a kókuszolajat, a vaníliát és a csipet sót turmixba teszem és simára keverem, majd összemelegítem majdnem forrásig.
Közben a tojássárgákat a turmixban összekeverem az édesítővel, majd nagyon lassan visszacsorgatom bele a felmelegített kókusztejszínes krémet állandó keverés mellett, nehogy összekapja a tojást.
Az egészet visszateszem a fazékba, de most gőz fölött melegítem tovább, míg sűrűsödni kezd.
Ezt követően alaposan lehűtöm (ez több óra, akár egy éjszaka) majd fagyigépben kikeverem.
Le lehet fagyasztani fagyigép nélkül is, de a fagyi állaga igazán jó a gépben lesz, hisz nem keletkeznek benne olyan jégkristályok, mint a keverés nélkül fagyasztott fagyiban.
Tipp:
Érdemes kiporciózva fagyasztani, mert sajnos keményre fagy, ezért fogyasztás előtt pár perccel ki kell venni a hűtőből.
A csokoládét felolvasztjuk, összekeverjük a felolvasztott margarinnal és a többi hozzávalóval, úgy, mintha piskótát kevernénk ki. 600 W 6 percre a mikróba tesszük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk kis gombócokat csinálunk,megnő!,sütjük.Még melegen kikaparjuk a belsejét.A kikapart tésztához adunk,kakaó port,rumot,lekvárt,cukrot és annyi tejet hogy kenhető masszát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz igazán omlós vajas tésztának tapasztalatom (és olvasmányaim) szerint az a titka, hogy úgy állítsuk össze a tésztát, hogy a vaj minél kevésbé olvadjon meg, vagyis a kezünket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes