Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
15 dkg gesztenyeliszt
1 ek méz
sütőpor, só

6 tojásfehérje
2 ek mák
1 ek chia mag
1 ek méz
étcsoki
mentalevelek
sárgabarack

Elkészítés:


Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackkal: 15 dkg gesztenyelisztböl, 5 tojásból, 1 evökanál mézböl, fél csomag sütöporból, csipetnyi sóból piskótát sütöttem (a tojásfehérjéböl külön haben vertem és miután a többi hozzávalót összekevertem, adtam hozzá a felvert tojásfehérjét), 20 perc alatt készre sütöttem, 180°C-on.

6 tojásfehérjéböl totut készítettem, összekevertem 2 evökanál mákkal és egy evökanál chiamaggal, egy evökanál mézzel.olvasztott étcsokoládéval díszítettem, tálalás elött friss sárgabarackkal és mentalevelekkel kiraktam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Marci Murok Receptezzunk paleo alapanyagokbol fb csoport

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy té...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bounty sütés nélkül
Bounty sütés nélkül

A tejet felfőzzük a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, még kb. 2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A darát nem főzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári desszertek
Nyári desszertek

Narancsos álom: Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta 1 doboz (0,5 l) tejszín 0,5 l 20%-os tejföl 3 narancs 2 cs. vaníliáscukor 7 ek. porcukor A tejfölben elkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - krémes
Palacsinta - krémes

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a lisztet és a tejet hozzáadva, habverővel állandóan kevergetve, gőzön sűrűre főzzük. A gázról levéve, még forrón h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk