5 tojás
15 dkg gesztenyeliszt
1 ek méz
sütőpor, só
6 tojásfehérje
2 ek mák
1 ek chia mag
1 ek méz
étcsoki
mentalevelek
sárgabarack
Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackkal: 15 dkg gesztenyelisztböl, 5 tojásból, 1 evökanál mézböl, fél csomag sütöporból, csipetnyi sóból piskótát sütöttem (a tojásfehérjéböl külön haben vertem és miután a többi hozzávalót összekevertem, adtam hozzá a felvert tojásfehérjét), 20 perc alatt készre sütöttem, 180°C-on.
6 tojásfehérjéböl totut készítettem, összekevertem 2 evökanál mákkal és egy evökanál chiamaggal, egy evökanál mézzel.olvasztott étcsokoládéval díszítettem, tálalás elött friss sárgabarackkal és mentalevelekkel kiraktam.
Marci Murok Receptezzunk paleo alapanyagokbol fb csoport
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy té...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tejet felfőzzük a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, még kb. 2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A darát nem főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNarancsos álom: Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta 1 doboz (0,5 l) tejszín 0,5 l 20%-os tejföl 3 narancs 2 cs. vaníliáscukor 7 ek. porcukor A tejfölben elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a lisztet és a tejet hozzáadva, habverővel állandóan kevergetve, gőzön sűrűre főzzük. A gázról levéve, még forrón h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű