5 tojás
15 dkg gesztenyeliszt
1 ek méz
sütőpor, só
6 tojásfehérje
2 ek mák
1 ek chia mag
1 ek méz
étcsoki
mentalevelek
sárgabarack
Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackkal: 15 dkg gesztenyelisztböl, 5 tojásból, 1 evökanál mézböl, fél csomag sütöporból, csipetnyi sóból piskótát sütöttem (a tojásfehérjéböl külön haben vertem és miután a többi hozzávalót összekevertem, adtam hozzá a felvert tojásfehérjét), 20 perc alatt készre sütöttem, 180°C-on.
6 tojásfehérjéböl totut készítettem, összekevertem 2 evökanál mákkal és egy evökanál chiamaggal, egy evökanál mézzel.olvasztott étcsokoládéval díszítettem, tálalás elött friss sárgabarackkal és mentalevelekkel kiraktam.
Marci Murok Receptezzunk paleo alapanyagokbol fb csoport
A tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, tejföllel lazítható ha nagyon nem akar összeállni. A töltelékhez az almát vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti cukorral és fűszerekkel megp...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is. A sütőt 17...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd közepére öntjük az olvasztott vajat, a tojásokat, mézet és fokozatosan a tejet. Ragacsos tésztává keverjük, majd egy kivajazott, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű