Tészta:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
10 dkg zsír
3 tojássárgája
kevés cukor és só
Töltelék:
15 dkg dió
3 tojásfehérje
10 dkg cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk., majd 3 cipót formálunk.belőle.
Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót.
Fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. A középső ötödére halmozzuk a töltelék harmadát egy csíkban, a többi részt pedig lekvárral kenjük meg. A lekváros részt felcsavarjuk a diós töltelékig mind a két oldalon úgy, hogy szemüveget formázzon a metszete.
A három rudat megsütjük.
Kevés tejjel turmixold le (vagy shakerben rázd össze) a pudingport és a proteinport. Tedd fel alacsony lángon főni. Add hozzá a maradék tejet és főzd állandó kevergetés mellett, a...
Elkészítési idő: 10Az almát hámozzuk meg, majd a magházat távolítsuk el. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel. Egy serpenyőbe öntsük bele a bort, adjuk hozzá a feldarabolt almát és az áfonyát, szórju...
Elkészítési idő: