menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis kekszszalámi


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg háztartási keksz
25 dkg vaj
20 dkg cukor
5 dkg kakaópor
3 dl tej
pár csepp rumaroma

Elkészítés:


ezdd azzal, hogy összetöröd a kekszet egy nagyobb tálban, változatos méretben - ez azért fontos, mert minél inkább különbözik a kekszdarabok mérete, annál változatosabb lesz a kész sütemény is. Ezután egy másik tálban keverd össze a többi hozzávalót, és készíts belőlük homogén masszát.Ebbe aztán forgasd bele az összetört kekszet, majd végy elő egy őzgerinc formát, tégy bele fóliát, majd nyomkodd bele a masszát. Tedd a hűtőbe pár órára, majd üsd ki, szeleteld fel, és már fogyaszthatjátok is.

Csokis kekszszalámi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Palacsinta
Palacsinta

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás Sport szelet
Avatar Marosvölgyi Kitti Nikolett Kedvelnék Avatar Marosvölgyi Attila Dominik Kedvelnék
Karamellás Sport szelet

A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diós-vaníliás szelet
Diós-vaníliás szelet

A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül bel...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros - Csíkos piskótatekercs
Lekváros - Csíkos piskótatekercs

1. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. 2. Ezután hozzáadjuk a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk