Családireceptkönyv.hu

Lenmagos-Narancsos karácsonyi koszorú aszalt fügével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


18 dkg őrölt mandula
7 dkg kókuszreszelék
2 púpos ek. útifű maghéj
1 ek. egész lenmag
3 közepes narancs
5 tojás
5 púpos ek. eritrit
3 ek. puha kókuszzsír
1 tk. szódabikarbóna
Fűszerek:
-1 kk. narancshéj por
-1kk. fahéj
-1 kk. őrölt szegfűszeg
15 dkg aszalt füge

Elkészítés:


A száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban.
A narancsokat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk.
A tojásokat az eritrittel és a kókuszzsírral fehéredésig kikeverjük.
A három részt egybekeverjük, majd egy választott sütőforma (lehet szilikon vagy kókuszzsírral kiken alu) aljára halmozzuk a massza felét.
Szorosan egymás mellé, a tészta közepére rendezve rátesszük a félbe vágott aszalt fügét. Majd erre következik a massza maradék része.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt készre sütjük. A tetejét megszórhatjuk porrá őrölt eritrittel, vagy kókuszlisztet is szitálhatunk rá, “hamis porcukorként”.
Díszíthetjük szeletelt fügével és egy gondolatnyi őrölt narancshéjjal is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi protein keksz
Karácsonyi protein keksz

Elsőként a szilárd csapatot keverjük össze: azaz a zablisztet, a proteint a darált diót és a fűszereket. Ezután belefacsarjuk a narancslevet, hozzáöntjük a folyékony (vagy azzá var...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézeskalács (rögtön puha)
Mézeskalács (rögtön puha)

tészta Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsákai
Paleo bejgli recept
Paleo bejgli recept

A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét ren...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kozák sapka
Kozák sapka

A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebből a masszából té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk