18 dkg őrölt mandula
7 dkg kókuszreszelék
2 púpos ek. útifű maghéj
1 ek. egész lenmag
3 közepes narancs
5 tojás
5 púpos ek. eritrit
3 ek. puha kókuszzsír
1 tk. szódabikarbóna
Fűszerek:
-1 kk. narancshéj por
-1kk. fahéj
-1 kk. őrölt szegfűszeg
15 dkg aszalt füge
A száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban.
A narancsokat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk.
A tojásokat az eritrittel és a kókuszzsírral fehéredésig kikeverjük.
A három részt egybekeverjük, majd egy választott sütőforma (lehet szilikon vagy kókuszzsírral kiken alu) aljára halmozzuk a massza felét.
Szorosan egymás mellé, a tészta közepére rendezve rátesszük a félbe vágott aszalt fügét. Majd erre következik a massza maradék része.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt készre sütjük. A tetejét megszórhatjuk porrá őrölt eritrittel, vagy kókuszlisztet is szitálhatunk rá, “hamis porcukorként”.
Díszíthetjük szeletelt fügével és egy gondolatnyi őrölt narancshéjjal is.
Paleotthon
160°C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk a törökmogyorót. A szemeket konyharuhába csomagoljuk, és ledörzsöljük a hártyaszerű barna héjukat, amennyire csak tudjuk,...
Elkészítési idő:1.A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle. 2.Közepes h...
Elkészítési idő: 30percA porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamato...
Elkészítési idő: 2,5-3 óra