menu

Családireceptkönyv.hu

Tormakrémleves


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dkg vaj
1 üveg torma
4 dkg rétesliszt
1 l sonkalé / húsleveskockával ízesített víz
2 dl tejszín

Elkészítés:


A vajban megpirítjuk a tormát, megszórjuk a liszttel és a masszát a folyadékkal felöntjük és csomómentesre keverjük és besűrítjük a tejszínnel. Megszórjuk borssal és petrezselyemzölddel.
Amikor felforrt, megszórjuk pirított szalonnával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Só általában nem szükséges, mert a sonkalé már alapból nagyon sós.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÉPATORTA HÚSVÉTRA
RÉPATORTA HÚSVÉTRA

Lereszeltem a megtisztított sárgarépát, kimértem a lisztet és a fűszereket, majd egy nagyobb tálban a tojásokat a cukrokkal és a vajjal habosra kevertem kézirobottal, felváltva adt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: lilia113
Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)
Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almás- mákos gubatorta vaníliasodóval
Almás- mákos gubatorta vaníliasodóval

A guba elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket, és egy nagyobb műanyag tálba tesszük. Hozzáadjuk a mákot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk és lereszeljük egy nagyobb l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Virgínia
Mézeskalács
Mézeskalács

A mézet, a cukrot és a margarint a cukor elolvadásáig lassan felmelegítjük, kihűtjük, beleütjük az egész tojást, elkeverjük, beleöntjük a lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a m...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk