4 dkg vaj
1 üveg torma
4 dkg rétesliszt
1 l sonkalé / húsleveskockával ízesített víz
2 dl tejszín
A vajban megpirítjuk a tormát, megszórjuk a liszttel és a masszát a folyadékkal felöntjük és csomómentesre keverjük és besűrítjük a tejszínnel. Megszórjuk borssal és petrezselyemzölddel.
Amikor felforrt, megszórjuk pirított szalonnával.
Só általában nem szükséges, mert a sonkalé már alapból nagyon sós.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a hűtőből kivett, feldarabolt margarint és összemorzsoljuk. A többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. A nyer...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűDarabold fel az aszalt gyümölcsöt, majd keverd el a mazsolával, a mandulával, a liszttel, az élesztővel, egy teáskanál sóval, egy teáskanál cukorral és másfél deci meleg vízzel, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet felszeleteljük, megkenjük vajjal, szendvicskrémmel, vagy körözöttel, de bármi mással is lehet. Ha vajjal kenjük, sonkát, vagy felvágottat szeletelünk rá. A paradicsomo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA receptkönyv tartalmazza,külön nézd meg a hidegtál részeit
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű