Családireceptkönyv.hu

Tormakrémleves


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dkg vaj
1 üveg torma
4 dkg rétesliszt
1 l sonkalé / húsleveskockával ízesített víz
2 dl tejszín

Elkészítés:


A vajban megpirítjuk a tormát, megszórjuk a liszttel és a masszát a folyadékkal felöntjük és csomómentesre keverjük és besűrítjük a tejszínnel. Megszórjuk borssal és petrezselyemzölddel.
Amikor felforrt, megszórjuk pirított szalonnával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Só általában nem szükséges, mert a sonkalé már alapból nagyon sós.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bőrös malaccomb rozmaringgal
Bőrös malaccomb rozmaringgal

A comb bőrét kicsit be lehet kockázni. A fűszereket összekeverjük, és a hús mindkét oldalát jól bedörzsöljük. Érdemes előző nap előkészíteni, hogy jól átjárja a fűszerkeverék. O...

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Albert kekszes süti
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Albert kekszes süti

A hozzávalókat (keksz kivételével) felfőzzük. Mikor sűrű (rotyognia kell), akkor levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A masszával összeragasztjuk a kekszeket (1 csomag kekszből...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha mézeskalács
Avatar Peringer Rita Kedvelnék
Puha mézeskalács

Összegyúrni , aztán pár órára be a fagyóba , és lehet sütni . 150 fokon 6-7 percig

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szaloncukor (gyömbéres)
Szaloncukor (gyömbéres)

Vízgőz fölött a csokoládét megolvasztjuk. 20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Evőkanállal lassan vizet adagolunk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk