4 dkg vaj
1 üveg torma
4 dkg rétesliszt
1 l sonkalé / húsleveskockával ízesített víz
2 dl tejszín
A vajban megpirítjuk a tormát, megszórjuk a liszttel és a masszát a folyadékkal felöntjük és csomómentesre keverjük és besűrítjük a tejszínnel. Megszórjuk borssal és petrezselyemzölddel.
Amikor felforrt, megszórjuk pirított szalonnával.
Só általában nem szükséges, mert a sonkalé már alapból nagyon sós.
A kacsamell bőrén éles késel csíkokat metszünk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg alatta. Sóval és a kakukkfű felével bedörzsöljük,majd egy forró serpenyőben, bőrrel lefelé, kb 3-4 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük. Utána a 3/4 részét levesszük, kinyújtjuk és a piteformába igazítjuk. Jó megszurkáljuk és megszórjuk darált háztartá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4. Rántott csirkés taco – szuperropogós rántott csirke falatok, pácolt lilakáposztasaláta, mangósalsa, chilis majonéz – a ropogós darabok parádésak a puha tortillával, egyben van m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű