8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál ásványvíz, 8 evőkanál olaj, 1 teáskanál étkezési keményítő, fél teáskanál sütőpor
A krémhez:
25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 2,5 dl víz, 5 dkg liszt, rumaroma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé, félbevágott dió
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamelizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.
Így készül a 10 perces ebéd!! Csirkemellet sózom,borsozom és roston megsütöm.Csinálok hagymás,szalonnás,kolbászos tojásrántottát.Közben megpirul a burgonya és összeállítom.Vagyis...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA tejet a porcukorral, a kakaóporral kikeverem... Ráteszem a gáztűzhelyre... Elég érdekes az állaga, de semmi baj. Lassú tűzön. kevergetve elolvad benne a cukor. A vajat is belerak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket feldaraboljuk. A kelbimbókat félbevágjuk. A sárgarépákat felkarikázzuk. A lila hagymákat is felaprítjuk. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és olívaolajat is adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű