Családireceptkönyv.hu

MADÁRTEJ PALEOSAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl kókusztej vagy kesu-, illetve mandulatej
Paleolit édesítő (stevia vagy xilit …) + pici só
2 db tojás

Elkészítés:


5 dl kókusztejet vagy magtejet forrósíts fel
Tegyél bele ízlés szerint ízesítőt és pici sót
Langyos “tejben” keverd el a 2 tojás sárgáját, majd öntsd bele a forró magtejbe, végül folyamatosan kevergetve – lassú tűzön – sűrítsd be
A 2 tojás fehérjét verd fel kemény habbá és a forró sűrített tej tetejére evőkanállal kanalazd rá a habot; a hab-gombócokat óvatosan forgasd meg, hogy mindkét oldala megfőjön
A madártejet, amikor kihűlt, néhány órára tedd hűtőbe

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsike
Tejbekuszkusz (Overnight)
Tejbekuszkusz (Overnight)

A tejet forrásig mikrózzuk, belekeverjük a vanilia aromát, a fahéjat, az eritritet vagy mézet és a pici sót. Belerakjuk a kuszkuszt, összekeverjük, megszórjuk a kakaóporral. Megvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KANDÍROZOTT NARANCSHÉJ
KANDÍROZOTT NARANCSHÉJ

Pucold meg a narancsot, és a tedd bele egy tál vízbe ázni 3-4 napig. Naponta kétszer cserélj rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik a narancshéjból, és Ha már eleget ázott...

Elkészítési idő: KB 1 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarack süti
Őszibarack süti

A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát a hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk