8 db tojás
10 dkg mandulaliszt
8-10 dkg xillit
Csipet só
Késhegynyi szóbabikarbóna
A tésztából szokásos módon piskótát keverünk.
Papírral kibélelünk két gáztepsit és vékony lapokat sütünk.
Ha kihűlt 5 db 30X10 cm, 1 db 30X 13-s téglalapra vágjuk.
Közben elkészítjük a krémet.
5 db egész tojást elkeverünk. /nem verjük/
hozzákeverünk 15-20 dkg xillitet és 4 dkg tápiókát.
Ezt vízgőz felett tovább keverjük, míg a krém meleg nem lesz az ujjunknak.
Külön habosra keverünk 15-20 dkg kókuszolajat, jó minőségű kakaóport.
Végül a két krémet összekeverjük.
Az öt egyforma téglalapot megkenjük, egymásra rakjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Ha már megdermedt a krém, a hosszabbik oldalon átlósan felvágjuk, hogy két háromszög alakú tésztát kapunk.
A maradék krémmel megkenjük a hatodik nagyobb lapot.
Úgy tesszük rá a háromszögeket, hogy a magasabbik felük legyen középen.
Végül csoki máz a tetejére: 3-4 tk holland kakaó
3 tk xillit
4 kk nyílgyökérliszt
25-30 tk cocomas
Ezt jól összekeverjük, és bevonjuk vele a kész tésztát.
Nagyon jó rá Szafi csokija is. Ezt a frankó bevonót csak nemrég ismertem meg.
-a pudingot megfőzzük úgy ,h.2 teáskanálnyit kiveszünk belőle amit a mázhoz adunk -a krémet sürüre főzzük -kihütjük -a margarint +cukrot habosra keverjük -a kihült pudingh...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KözepesA lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Beletesszük a tojást,és a tészta többi hozzávalóit. Összeállítjuk . Arra kell figyelnünk,hogy a zsír a kéz melegétől olvadni kezd,tehát,egyre kön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. Az almagerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. A tojást felverjük. A tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű