8 db tojás
10 dkg mandulaliszt
8-10 dkg xillit
Csipet só
Késhegynyi szóbabikarbóna
A tésztából szokásos módon piskótát keverünk.
Papírral kibélelünk két gáztepsit és vékony lapokat sütünk.
Ha kihűlt 5 db 30X10 cm, 1 db 30X 13-s téglalapra vágjuk.
Közben elkészítjük a krémet.
5 db egész tojást elkeverünk. /nem verjük/
hozzákeverünk 15-20 dkg xillitet és 4 dkg tápiókát.
Ezt vízgőz felett tovább keverjük, míg a krém meleg nem lesz az ujjunknak.
Külön habosra keverünk 15-20 dkg kókuszolajat, jó minőségű kakaóport.
Végül a két krémet összekeverjük.
Az öt egyforma téglalapot megkenjük, egymásra rakjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Ha már megdermedt a krém, a hosszabbik oldalon átlósan felvágjuk, hogy két háromszög alakú tésztát kapunk.
A maradék krémmel megkenjük a hatodik nagyobb lapot.
Úgy tesszük rá a háromszögeket, hogy a magasabbik felük legyen középen.
Végül csoki máz a tetejére: 3-4 tk holland kakaó
3 tk xillit
4 kk nyílgyökérliszt
25-30 tk cocomas
Ezt jól összekeverjük, és bevonjuk vele a kész tésztát.
Nagyon jó rá Szafi csokija is. Ezt a frankó bevonót csak nemrég ismertem meg.
A szárazanyagokat összekeverjük, majd sorban hozzá adjuk a tojást, a kefirt és a olajat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát és kanállal rászaggatjuk a túrókrémet, l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKicsavarjuk a gyümölcsök levét és lereszeljük a héját is. A levet feltesszük főni és folytonos kevergetés közben 5-6 percig főzzük aztán hozzákeverjük a kis meleg vízben feloldott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű