Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Semifreddo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás sárgája8 evőkanál finomra darált mandula1 doboz Cocomas kókuszkrém (szerintem lehet használni a kókusztej tejszínes sűrű részét is)1-2 dl vízVanílás xukor, vagy vanília aroma, vagy vanília + stvevia5 dkg jászvaj (ghee)1-2 dkg reszelt keserű csokoládé, vagy olvasztott

Elkészítés:


Mandulát darálj egészen apró szeműre, keverd hozzá a kókusztejszín 2/3 részét (3 evőkanál), és azzal daráld addig, míg masszaszerű nem lesz (nyugodtan önthetsz hozzá egy kis vizet, ha túlságosan sűrű lenne)Az 1/3 Cocomast (1 evőkanál) öntsd fel kb. 1-1,5 dl vízzel, tedd bele a tojások sárgáját, és vagy vízgőz felett (nagyobb lábasban forrásban lévő víz fölé helyezzük a kisebb lábast!), vagy ha elég bátor vagy, egyszerűen kis lángon, állandó keveréssel sűrítsd be a tojásos krémetEbbe a krémbe keverd bele az 5 dkg (púpozott evőkanál) jászvajat, és olvaszd felAmikor a tojásos krém már langyos, akkor öntsd hozzá a mandulás-vaníliás alaphoz, és jól keverd el (én tovább dolgoztam robotgéppel)Végy egy jégtartó lapos tálcát, folpack-kal fóliázd ki, és öntsd bele a vaníliás-mandulás masszátReszelj a tetejére kevés csokoládét, vagy ne! -, hanem tálaláskor locsold meg olvasztott csokivalA jégtartó tetejét is borítsd be fóliávalTedd be a Semmifredot mélyhűtőbe, és kb. 3 óra múlva kockákra vágva tálalhatodHa a fagyi tömb nehezen jönne ki a tálból, akkor egy kevés meleg vizet a tál hátsó felére csorgathatsz, és a jég azonnal megadja magát!Érdemes a megfagyott finomságot fóliával együtt kiborítani, hogy ami azonnal nem fogy el, az könnyen visszarakható legyen a hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Keleti csemege
Keleti csemege

A diót aprítógépben vagy kézzel durvára vágjuk. A tojások sárgáját ki keverjük a vajjal. A cukrot feltesszük egy vastag falú lábasban karamellizálni. Ha már szép egyöntetű, folyéko...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Diós pite szilvalekvárral
Diós pite szilvalekvárral

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reform Lenmaglisztes Tepertős Pogácsa és Papucs
Reform Lenmaglisztes Tepertős Pogácsa és Papucs

A tésztához a hozzávalókat a tepertő kivételével összedolgozzuk,majd meleg helyen kb 60-70 percig kelesztjük.Közben a tepertőt beízesítjük a sóval és a feketeborssal. A tésztát ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Nagymamám Pitéje
Nagymamám Pitéje

A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, beleigazítani...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk