menu

Családireceptkönyv.hu

Semifreddo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás sárgája8 evőkanál finomra darált mandula1 doboz Cocomas kókuszkrém (szerintem lehet használni a kókusztej tejszínes sűrű részét is)1-2 dl vízVanílás xukor, vagy vanília aroma, vagy vanília + stvevia5 dkg jászvaj (ghee)1-2 dkg reszelt keserű csokoládé, vagy olvasztott

Elkészítés:


Mandulát darálj egészen apró szeműre, keverd hozzá a kókusztejszín 2/3 részét (3 evőkanál), és azzal daráld addig, míg masszaszerű nem lesz (nyugodtan önthetsz hozzá egy kis vizet, ha túlságosan sűrű lenne)Az 1/3 Cocomast (1 evőkanál) öntsd fel kb. 1-1,5 dl vízzel, tedd bele a tojások sárgáját, és vagy vízgőz felett (nagyobb lábasban forrásban lévő víz fölé helyezzük a kisebb lábast!), vagy ha elég bátor vagy, egyszerűen kis lángon, állandó keveréssel sűrítsd be a tojásos krémetEbbe a krémbe keverd bele az 5 dkg (púpozott evőkanál) jászvajat, és olvaszd felAmikor a tojásos krém már langyos, akkor öntsd hozzá a mandulás-vaníliás alaphoz, és jól keverd el (én tovább dolgoztam robotgéppel)Végy egy jégtartó lapos tálcát, folpack-kal fóliázd ki, és öntsd bele a vaníliás-mandulás masszátReszelj a tetejére kevés csokoládét, vagy ne! -, hanem tálaláskor locsold meg olvasztott csokivalA jégtartó tetejét is borítsd be fóliávalTedd be a Semmifredot mélyhűtőbe, és kb. 3 óra múlva kockákra vágva tálalhatodHa a fagyi tömb nehezen jönne ki a tálból, akkor egy kevés meleg vizet a tál hátsó felére csorgathatsz, és a jég azonnal megadja magát!Érdemes a megfagyott finomságot fóliával együtt kiborítani, hogy ami azonnal nem fogy el, az könnyen visszarakható legyen a hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
Likőrkrémes kókuszgolyó
Likőrkrémes kókuszgolyó

Vizes kézzel a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy formázható legyen. Mielőtt golyókat formálunk belőle pici tölteléket teszünk a közepébe, majd kókuszba forgatjuk....

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Csokis tejszínes recept
Csokis tejszínes recept

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Nagy (gáz tepsi)méretű tepsiben megsütjük, hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk. A krémhez a pudingport cukor nélkül megfőzzük,kihűtjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar "Fordulj meg" túrós sütemény
"Fordulj meg" túrós sütemény

Egy 22x25 cm formát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk. A barackbefőttet leszűrjük, majd a barackokat vékony szeletekre vágjuk. A kevert tésztához a puha vajat a...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eszkimó kunyhó (sütés nélküli süti)
Eszkimó kunyhó (sütés nélküli süti)

Barna rész: A Rámát a porcukorral, a kakaóval és a tojások sárgájával jók kikeverem, majd hozzáteszem a darált kekszet és annyi rumot, hogy összeálljon, de ne legyen lágy! Fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk