Tészta
180 g darált zabpehely
fél csomag sütőpor
10 g kakaópor
1 egész tojás
80 -100 ml kókuszolaj
175 g natúr joghurt
édesítő
Töltelék
20 g búzadara
2 tojás
édesítő
1 kg túró (zsírszegény)
vanília aroma
A tészta hozzávalóit egy nagyobb edényben gyúrjuk egységes masszává, hagyjuk pihenni amíg a töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A tésztát osszuk ketté, nyújtsuk ki, majd két őzgerinc formát “kényelmesen” béleljünk ki vele, hagyjunk rá annyit, hogy a végén be tudjuk fedni vele. A nyújtásnál egy kis alálisztezés segíthet, hogy ne ragadjon le, ha behelyezésnél elszakad, szívbaj nélkül foltozzuk meg. (Nem egy 5 csillagos szálloda éttermében vagyunk, hogy ez aggasszon bennünket. :) ) Kanalazzuk a formákba a túrót, hajtogassuk rá a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süssük legalább 20 percet, ellenőrizzük, ha elválik a forma oldalától, akkor kész van.
A tojássárgákat az olajjal, a fahéjjal, a cukorral és a sütőporral fehéredésig keverem. Belekeverem az almát, majd a lisztet legvégül a felvert tojásfehérjét. 180 fokra előmelegíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffinhoz keverőtálba halmozzuk a lisztet, sütőport, kefirt, tojásokat, cukrot, sót, olajat, tejet, majd gondosan összedolgozzuk. Az így kapott masszát beletöltjük a muffin fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű