Tészta
180 g darált zabpehely
fél csomag sütőpor
10 g kakaópor
1 egész tojás
80 -100 ml kókuszolaj
175 g natúr joghurt
édesítő
Töltelék
20 g búzadara
2 tojás
édesítő
1 kg túró (zsírszegény)
vanília aroma
A tészta hozzávalóit egy nagyobb edényben gyúrjuk egységes masszává, hagyjuk pihenni amíg a töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A tésztát osszuk ketté, nyújtsuk ki, majd két őzgerinc formát “kényelmesen” béleljünk ki vele, hagyjunk rá annyit, hogy a végén be tudjuk fedni vele. A nyújtásnál egy kis alálisztezés segíthet, hogy ne ragadjon le, ha behelyezésnél elszakad, szívbaj nélkül foltozzuk meg. (Nem egy 5 csillagos szálloda éttermében vagyunk, hogy ez aggasszon bennünket. :) ) Kanalazzuk a formákba a túrót, hajtogassuk rá a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süssük legalább 20 percet, ellenőrizzük, ha elválik a forma oldalától, akkor kész van.
Az alapanyagokat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Kb. 40 percig sütjük 190 fokon.
Elkészítési idő:Kivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedo...
Elkészítési idő: 2 óraA zabpelyhet az olvasztott vajjal összekeverjük és a tepsibe nyomkodjuk. A krémsajtot a tejföllel, cukorral, citrommal kikeverjük és a tojásokat egyesével ütjük bele. A krémet a...
Elkészítési idő: 1óra