12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, az apróra vagdosott csokoládét is belekeverjük. Kis golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 15-18 percen át.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz25 dkg puha vajat 20 dkg porcukorral kihabosítok, adok hozzá 2 ek. görög joghurtot (vagy tejfölt) és egyesével 4 tojássárgáját, meg egy egész tojást. Ezekkel is alaposan kikeverem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra kavarom az 1 dl étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojások fehérjét habbá verem. A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáado...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat, a sót és a barna cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, az olvasztott mézet és a vaníliát. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű