Családireceptkönyv.hu

shakshuka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
elkészítés 25 perc

1 sárga/zöld/piros paprika
1 chili paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom
4 tojás
2 szál újhagyma
só, bors, kömény
koriander, kurkuma

Elkészítés:


Friss, üde, nyárias, paprikás, paradicsomos, tojásos. Egyszóval lecsó. Észak-afrikai stílusban. Tunéziában, Marokkóban nagyon kedvelt. De miért is ne lenne az, hiszen remek. Nekünk meg változatos, hogy más fűszerekkel is lehet.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem. Üvegesre. Amiről eszembe jut, hogy át kell gondolni milyen ital is illik hozzá majd.
Beledobom az apróra vágott paprikákat. Összeforgatom, majd jöhet a fokhagyma és a chili paprika is. A chilit annyira magozzuk ki, amilyen csípősre szeretnénk. Én nagyon szeretem, ezért alig. De ezt a többiek nem kultiválják, így vagy megszánom Őket vagy "pechetek van" sóhajtással, mindent én fogok megenni.
Sóval, borssal és köménnyel átforgatom alaposan az egészet.
A felkockázott paradicsomot ezután teszem bele. Ezzel is jól átdolgozom a masszámat, miután ráhintettem a koriandert és a kurkumát. Jelezném, hogy a kurkumát lehetőleg kiskanál segítségével emeljük át, mert úgy megfogja a kezet, mintha egész nap téglákat pakoltunk volna.
A paradicsom is megpuhult, így elkészítem a kis vájatokat, amibe a tojások kerülnek majd. Ha kicsit mániákus vagy, mint én akkor ezzel rengeteg idő is elmehet és leéghet az egész. Nem kell szabályosnak lenni.
Visszaveszem a hőfokot, hogy a tojás ne égjen majd meg, hanem kellemes állagot vegyen fel. Beleütöm őket és ráteszem a fedőt. Pár perc alatt meg is van. Ez épp elég idő az újhagyma felkarikázására, ami nem csak dísztésként funkcionál, hanem frissíti is az egészet.

Közben megérkeztek - a különleges sörök boltját érintve - a barátok egy kis Tuskerrel, Safarival, Kilimajaroval. Mert legyünk már autentikusak és Afrikát, Afrikával keverjük, mielőtt feltett lábbal a nyugágyban elfogyasztjuk a frissítő vacsoránkat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinis-paradicsomos húsgombóc
Cukkinis-paradicsomos húsgombóc

A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, majd kicsi gombócokat formálunk belőle, és kevés olajon mindkét oldalát átsütjük. A tésztát megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát aran...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott káposzta
Rakott káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsos bab
Húsos bab

A húst felkockázzuk. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és a felforrósított olajon párolni kezdjük. Ha megpuhult pirospaprikát teszünk rá és beleteszük a húst, majd felengedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés paella borsóval és kukoricával
Csirkés paella borsóval és kukoricával

Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát és kevés olívaolajon párold üvegesre. Közben vágd kb 1×1 cm-es kockákra a csirkemellett és kezd el azt is pirítani. Ha minden oldala kifehére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk