4 személyre
elkészítés 25 perc
1 sárga/zöld/piros paprika
1 chili paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom
4 tojás
2 szál újhagyma
só, bors, kömény
koriander, kurkuma
Friss, üde, nyárias, paprikás, paradicsomos, tojásos. Egyszóval lecsó. Észak-afrikai stílusban. Tunéziában, Marokkóban nagyon kedvelt. De miért is ne lenne az, hiszen remek. Nekünk meg változatos, hogy más fűszerekkel is lehet.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem. Üvegesre. Amiről eszembe jut, hogy át kell gondolni milyen ital is illik hozzá majd.
Beledobom az apróra vágott paprikákat. Összeforgatom, majd jöhet a fokhagyma és a chili paprika is. A chilit annyira magozzuk ki, amilyen csípősre szeretnénk. Én nagyon szeretem, ezért alig. De ezt a többiek nem kultiválják, így vagy megszánom Őket vagy "pechetek van" sóhajtással, mindent én fogok megenni.
Sóval, borssal és köménnyel átforgatom alaposan az egészet.
A felkockázott paradicsomot ezután teszem bele. Ezzel is jól átdolgozom a masszámat, miután ráhintettem a koriandert és a kurkumát. Jelezném, hogy a kurkumát lehetőleg kiskanál segítségével emeljük át, mert úgy megfogja a kezet, mintha egész nap téglákat pakoltunk volna.
A paradicsom is megpuhult, így elkészítem a kis vájatokat, amibe a tojások kerülnek majd. Ha kicsit mániákus vagy, mint én akkor ezzel rengeteg idő is elmehet és leéghet az egész. Nem kell szabályosnak lenni.
Visszaveszem a hőfokot, hogy a tojás ne égjen majd meg, hanem kellemes állagot vegyen fel. Beleütöm őket és ráteszem a fedőt. Pár perc alatt meg is van. Ez épp elég idő az újhagyma felkarikázására, ami nem csak dísztésként funkcionál, hanem frissíti is az egészet.
Közben megérkeztek - a különleges sörök boltját érintve - a barátok egy kis Tuskerrel, Safarival, Kilimajaroval. Mert legyünk már autentikusak és Afrikát, Afrikával keverjük, mielőtt feltett lábbal a nyugágyban elfogyasztjuk a frissítő vacsoránkat.
dilichef.blog.hu
http://dilichef.blog.hu/2017/06/25/marokkoi_tojas#more12564289
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában főtt krumplit megpucoljuk, és karikákra vágjuk. Egy tepsit enyhén kiolajozzuk, az aljára teszünk egy sor krumplikarikát. Rátesszük a brokkoli és karfiol rózsákat, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát 5 percig sós vízben főzzük (abáljuk), a szélső leveleket leszedjük, kicsit tovább főzzük úgy, hogy a levelek göngyölhetőek legyenek. A vastag ereket kivágjuk. A hagymá...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes