Családireceptkönyv.hu

shakshuka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
elkészítés 25 perc

1 sárga/zöld/piros paprika
1 chili paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom
4 tojás
2 szál újhagyma
só, bors, kömény
koriander, kurkuma

Elkészítés:


Friss, üde, nyárias, paprikás, paradicsomos, tojásos. Egyszóval lecsó. Észak-afrikai stílusban. Tunéziában, Marokkóban nagyon kedvelt. De miért is ne lenne az, hiszen remek. Nekünk meg változatos, hogy más fűszerekkel is lehet.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem. Üvegesre. Amiről eszembe jut, hogy át kell gondolni milyen ital is illik hozzá majd.
Beledobom az apróra vágott paprikákat. Összeforgatom, majd jöhet a fokhagyma és a chili paprika is. A chilit annyira magozzuk ki, amilyen csípősre szeretnénk. Én nagyon szeretem, ezért alig. De ezt a többiek nem kultiválják, így vagy megszánom Őket vagy "pechetek van" sóhajtással, mindent én fogok megenni.
Sóval, borssal és köménnyel átforgatom alaposan az egészet.
A felkockázott paradicsomot ezután teszem bele. Ezzel is jól átdolgozom a masszámat, miután ráhintettem a koriandert és a kurkumát. Jelezném, hogy a kurkumát lehetőleg kiskanál segítségével emeljük át, mert úgy megfogja a kezet, mintha egész nap téglákat pakoltunk volna.
A paradicsom is megpuhult, így elkészítem a kis vájatokat, amibe a tojások kerülnek majd. Ha kicsit mániákus vagy, mint én akkor ezzel rengeteg idő is elmehet és leéghet az egész. Nem kell szabályosnak lenni.
Visszaveszem a hőfokot, hogy a tojás ne égjen majd meg, hanem kellemes állagot vegyen fel. Beleütöm őket és ráteszem a fedőt. Pár perc alatt meg is van. Ez épp elég idő az újhagyma felkarikázására, ami nem csak dísztésként funkcionál, hanem frissíti is az egészet.

Közben megérkeztek - a különleges sörök boltját érintve - a barátok egy kis Tuskerrel, Safarival, Kilimajaroval. Mert legyünk már autentikusak és Afrikát, Afrikával keverjük, mielőtt feltett lábbal a nyugágyban elfogyasztjuk a frissítő vacsoránkat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconbe tekert burgonya
Baconbe tekert burgonya

A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott zöldborsó
Rakott zöldborsó

1. Tegyük fel főni a zöldborsót 2-3 csipet sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi. 2. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a darált húst és forgassuk át, míg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Székelykáposzta gerslivel - Gina módra
Székelykáposzta gerslivel - Gina módra

A húst és a hagymát felkockázom. A káposztát kicsavarom a levétől. Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedéig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk