5-6 közepes db alma
1 l víz
2 dl tejszín
fél tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor, 1 vaníliás cukor
1 db fahéjrúd, 4-5 szem szegfűszeg
a díszítéshez tejszínhab & vanília-rumízű fűszerkészítmény
Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turmixoljuk az almákat. A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejszínnel . Kb. 10 perc forrás után hozzáadjuk a habarást.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal díszítjük a levest.
1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg e...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA margarint összemorzsolom a vajjal,hozzá a többi összetevőt és a felfuttatott élesztőt.Három részre osztom,a részeket sodrom és habbal töltöm. Feltekerem. 1 órára a hűtőbe,majd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert meghámozom és felkockázom. A hagymát felkarikázom és a vajon megpárolom, majd hozzáadom a zellert és együtt kicsit megdinsztelem. Felöntöm az alaplével és puhára főzöm. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű