Családireceptkönyv.hu

ALMA KRÉMLEVES


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 5-6 közepes db alma
 1 l víz
 2 dl tejszín
 fél tasak vaníliás pudingpor
 4 ek cukor, 1 vaníliás cukor
 1 db fahéjrúd, 4-5 szem szegfűszeg
 a díszítéshez tejszínhab & vanília-rumízű fűszerkészítmény

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turmixoljuk az almákat. A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejszínnel . Kb. 10 perc forrás után hozzáadjuk a habarást.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal díszítjük a levest.


ALMA KRÉMLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Polgármestr szelet
Polgármestr szelet

Elkészítése: A sárga lapok elkészítése: Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Cseresznyés morzsamuffin
Cseresznyés morzsamuffin

Lépés 1 Főzzük a magozott cseresznyét a cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig alacsony hőfokon, hogy jól kiengedje a levét. Tegyük félre. Lépés 2 Morzsoljuk össze a hideg Rama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackleves habgaluskával
Barackleves habgaluskával

A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk, majd beletesszük egy fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, citrom levét, héját. Ha felforrt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Bazsalikomos paradicsomleves
Bazsalikomos paradicsomleves

Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, és ízes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk