2 db közepes méretű meghámozott, durvára reszelt cékla, tengeri só, durvára őrölt színes bors,1 ek borecet, 2 ek tökmagolaj, 1/2 tk római kömény, 1 csokor friss petrezselyem vagy snidling, 1 db közepes méretű alma durvára reszelve.
Egy tálban összekeverjük ecetet+ sót + borsot, folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat, köményt . Végül bele tesszük a céklát és az almát, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az öntet. Jól lehűtjük, tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel, vagy snidlinggel.
A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a többi anyagot és simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kenyérre kenjük, ízlés szerint díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítom a krumplit és felkockázom és megfőzöm. Mikor megfőtt leszűröm és hagyom kihűlni. A tejfölt összekeverem a majonézzel, hozzáadom a sót, a borsot, a cukrot és a mustárt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 g fejes káposzta 150 g sárgarépa (nyers, megpucolt) 55 g porcukor 0.5 teáskanál só 0.3 teáskanál feketebors (őrölt) 60 ml 2,8%-os tej 150 g majonéz 1 evőkanál fehérborec...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba beletesszük az átmosott és alaposan lecsepegtetett salátát vagy spenótot, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, újhagymát, a koktélparadicsomot és a lecsepegtet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű