4 db közepes édes burgonya, meghámozva, kb. 2cm-es kockára vágva
2 ek olíva olaj
só, frissen őrölt fekete bors
2 szál újhagyma
kb. 5-10 dkg feta sajt
egy szál kakukkfű
egy marék friss bazsalikom levél
Az öntethez:
6 ek extra szűz olívaolaj
2 ek fehérbor ecet
1 kk méz
1 tk mustár
só, frissen őrölt fekete bors
Melegítsd elő a sütőt 200c-ra. A felkockázott édesburgonyát keverd össze az olívaolajjal, sózd, borsozd. Egy nagyobb tepsiben süsd kb. 20 percig, amíg megpuhul.
Közben készítsd elő az öntetet és a többi hozzávalót. Az öntet hozzávalóit egy keverőtálban alaposan keverd össze és tedd félre. A hagymát vágd fel apróra. Ha a burgonya megsült, tedd egy salátástálba, keverd bele a hagymát és az öntet felét. Add hozzá az összetépkedett bazsalikom leveleket és a kakukkfű leveleket, a feta sajtot morzsold a tetejére. Tálald a megmaradt öntettel.
A krumplit és a s.répát megfőzöm sós vízbe, a többi hozzávalót felkockázom, összekeverem a fűszererekkel, tejföllel, majonézzel, és irány a hűtő.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forrázott káposztát alkalmanként általában egy nagyobb vagy két kisebb fejből szoktam készíteni. A káposzta külső, sérültebb-fonnyadtabb leveleit leválasztom, a fejet pedig 4-8 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kígyóuborkát kettőbe, majd csíkokra és kockákra vágjuk. Kefirrel, kevés vízzel fokhagymával és sóval összekeverjük. Lehet még friss, apróra vágott kaporral is ízesíteni. Nyári me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű