VIZES PISKÓTA
• 18 dkg cukor
• 18 dkg liszt
• 4 tojás
• 8 kanál víz
• 1 mokkáskanálnyi sütőpor
KRÉM
5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál rum (v. aroma), 25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone, 1 tejszínízű pudingpor, tej
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet, majd
Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe. Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni (kb. 35-40 perc).
A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, a vajjal kikeverjük, kihűtjük. A felhabosított mascarponét, a gesztenyemasszát, a porcukrot hozzáadjuk.
Csokireszelékkel, majd tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket, hozzáadom a cukrot, majd a sárgákat, a vizet, és végül a lisztet és sütőport ,egy tortalapot sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy mozsárban törjük meg a tealeveleket. Tegyük egy bögrébe. Forrázzuk le,hagyjuk állni 30 percig. Tegyük egy tálba a száraz hozzávalókat,keverjük össze. Öntsük egy másik tálba a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA készítés előtt legalább 4 órával hagyjuk felengedni a gesztenyemasszákat. Egy 18 vagy 20 cm-es tortakarikát béleljünk ki sütőpapírral, hogy könnyen kivehessük belőle a tortát....
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűElkeverjük a pudingport 3 ek cukorral és 3,5 dl tejjel. Ezt a keveréket sűrűre főzzük. A gesztenyemasszát átnyomjuk pl. krumplinyomón, és elkeverjük a porcukorral. Mehet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű