VIZES PISKÓTA
• 18 dkg cukor
• 18 dkg liszt
• 4 tojás
• 8 kanál víz
• 1 mokkáskanálnyi sütőpor
KRÉM
5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál rum (v. aroma), 25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone, 1 tejszínízű pudingpor, tej
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet, majd
Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe. Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni (kb. 35-40 perc).
A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, a vajjal kikeverjük, kihűtjük. A felhabosított mascarponét, a gesztenyemasszát, a porcukrot hozzáadjuk.
Csokireszelékkel, majd tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A csokoládét, ghít, xylitet vízgőz felett olvasszuk meg. Kicsit hagyjuk hűlni, majd egyesével keverjük bele a tojásokat, végül forgassuk bele az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összegyúrjuk, 3 cipót formálunk és a tepsire nyújtjuk. 4 tojásfehérjét felverünk, 20 dkg porcukorral, szétosztjuk alapokon, majd 20 dkg durvára vágott dióval meg...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: NehézA kekszet daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, és egy tk rum aroma társaságában keverjük el a darált keksszel. Az egészet simítsuk el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alján. (Jól nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA békebeli puncsszelet elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz