Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dobostorta szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 egész tojás,
20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél sütőpor,

Krém

3/4 liter tej,
35 dkg cukor,
10 dkg liszt,
3 kávéskanál kakaó,
25 dkg vaj,
vanília,

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük.

Süthetünk belő­le egyforma kerek tortalapokat is. A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg.
Krém:
A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral ha­bosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük. Tetejét is ezzel vonjuk be.

Leboríthatjuk 15 dkg cukorból pirított, olajos tányérra öntött kemény cu­korlappal is. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk, a szeleteket ak­kor jelöljük késsel a cukorlapon, mikor még nem merevedtek meg.

Dobostorta szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttorta
Sajttorta

összekever töltelék 80 perc 170 fok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Mascarponés gesztenyetorta
Mascarponés gesztenyetorta

1. a tojásfehérjét fényes, kemény habbá verjük, miközben hozzáadjuk a porcukrot, majd felváltva,apránként beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral vegyitett lisztet. A masszát a va...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Mandarinos túrótorta
Mandarinos túrótorta

A sütőformát kikenjük.A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel si...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Párizsi krém
Párizsi krém

A vízből és a cukorból szirupot főzzünk majd a többi hozzávalót leöntjük vele. Jó sok kakaó, ettől lesz olyan. Ezt most így hagyjuk egy kicsit olvadozni a forró szirup teszi a d...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk